Ud og hjem igen...

Vi tog derud vidende at vi jo bare kunne tage hjem, hvis det ikke var sjovt.

Men det blev det. Vi legede med tunella i tænderne, sang musik som Beoncé hvor det ikke er nok at synge "gone" men "gooooooooone" og en masse andet som nok er mest sjovt hvis man var der.
Jeg fik strikket et par rapporter bobler på Tutti, hæklet et halstørklæde og fik slet ikke brugt alt det lækre garn jeg havde med. Når man ikke har elektrisk lys, begynder aftenen MAJET hurtigt og jeg måtte lægge Tutti med tilhørende nr. 3 strikkepinde væk lige inden klokken 19.00.

Heldigvis havde jeg en hæklenål nr 5,5 med - den jeg fik af Britta; jeg tænkte på dig - og jeg fik hæklet et par lapper til mit halstørklæde som blev færdig i formiddags.

Vi har købt 100% stearin ud til Ålerusen, og det er gode penge givet ud, for der skal MANGE stearinlys til før det er hyggeligt. Vi sad ved spisebordet og hviskede i stearinlysets skær for vi ville ikke vække Ivalo, der havde lidt svært ved at falde i søvn. Men da hun så endelig sov, sov hun tungt og resten af natten.


Mens vi sad der, fik jeg et lille tilbageblik til min barndom, hvor jeg byggede huler af tæpper, puder og stole. Jeg krøb ind i hulen hvor der var helt mørkt og fantaserede om at bo der. Fantaserede om at lave mad over et bål, sove i soveposen og stå op til fuglsang og nyde solopgangen. Ålerusen er min ultimative hule, dog med bekvemmeligheder som gaskomfur, muldtoilet og dyner og puder. Jeg elsker allerede stedet en lille smule og jeg kan mærke jeg kommer til at elske det meget. Min hule.

Natten var kold og da Ålen og Ivalo vågnede tidligt klokken 06.00, tog det ham ikke mange minutter at sætte varmeovnen til og sætte vand over til kaffe. Jeg vågnede ca. 10 minutter efter og vi blev enige om først at sove derude igen når det var sommer og en del varmere. (Jeg tumler lidt med ideen om en brændeovn, men er i tvivl om det er godt for min astma).

Ser man bort fra det var første gang vi sov derude, sov vi ok derude. Tror det bliver bedre med tiden og den sovesofa vi har invisteret i, er penge godt givet ud.

Ålen ville meget gerne hjem, og vi var hjemme kvart over 7, hjemme i varmen og vores helt egen hjemme-lugt. Hjemme hos internettet og zapperen, det varme brusebad og dybe, bløde lædersofaer.

Jeg glæder mig til næste gang vi tager ud til i Ålerusen!

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Men i gjorde det - tog ud og sov... også selv om det blev med hurtig returnering næste morgen - det er stadig koldt udenfor, så sådan en råkold morgen kan mærkes..

Anonym sagde ...

Jeg har ikke oplevet problemer med selve brændeovnen - men derimod brændet - hvis der er synlige svampeangreb kommer det ikke ind i stuen medmindre det er direkte i brændeovnen. På denne måde får svampesporerne ikke mulighed for at udvikle sig yderligere.

mvh
Kristine

Tina sagde ...

Årh mand det ser nu hyggeligt ud Julia!!!! :) dog forstår jeg godt det med temperaturen... mne jeg er så osse en frossenpind :D

Hvor ser du godt ud på billedet... det sammem med resten af familien!!! :)

Det gule hus sagde ...

uha, jeg kom til at tænke på min start som campist.
Manden havde længe fablet om at vi skulle have campingvogn, mest for at få fred sagde jeg ja og vi købte en MEGET gammel en af slagsen. Den så helt nydelig ud i dagslyset, de tidligere ejere havde shinet den rigtig fin op.
Den 24 marts for ca. 15 år siden tog vi den første nat i vognen. Det var s..... koldt, stadig sne.
Om natten var jeg ved at gå til, jeg frøs ubeskrivelig. Da vi næste dag væltede ud af vognen - 2 voksne og 2 børn, stod der et par fastligger klar.
de grinede højlydt og fortalte at vores vogn ikke var til vinter, slet ingen isolering og at de da altid sov med varmeovnen tændt. Den ene fyr, fortalte enda (og jeg ved endnu ikke om det bare er en historie) at der var en der havde oplevet at fryse fast til siden i vognen. Min mand blev sendt afsted efter elovn!
Men hvor ser det bare hyggeligt ud i ålerusen, sådan et sted ønsker jeg mig også :-)

IF Stjernen sagde ...

Det minder mig om da jeg var barn og overnattede i kolonihaven sammen med min farmor. Bortset fra edderkopperne ude på lokummet var det sjovt og hyggeligt. Hun havde petroliumslampe og sådan en varmer altså også. Men ellers er en gasvarmeovn en rigtig god løsning.

Har du set vejrudsigten for lørdag? Skal vi i haven??

Knus Britta S

Julia Zahle sagde ...

Charlotte - jeps - jeg er også lidt stolt af min kære mand der kunne holde ud at være derude så længe uden at have en hobby at tage med derud. *G*

Kristine - ok, tror du ikke at selve det at brænde brændet af kan påvirke astmaen?

Tina - mange tak - vi følte os også ret lækre.. *G* Vi lugtede sådan af sved, og vi havde ikke taget noget deo med...! Efter en kold, lugtende dag er det GULD at komme i et varmt brusebad!

Lis - det var en sjov historie! *G* Vi kunne heller ikke leve uden varmeovnen derude!

Britta - nej, vi bliver hjemme i dag.Manden begynder på job i morgen, og vi slapper bare af nu. Var det godt ovre i Lylland?