Svundne tider...

Lommetørklæder i stakke, de smukkeste, fineste mønstre. Der er hæklede kanter, orkerede kanter, strikkede og kniplede kanter. Nogen af dem er slidt op - andre stadig helt knitrende hvide og nænsomt strøget; lagt sammen og har været gemt væk i mange år. Jeg ved endnu ikke hvad de skal bruges til - men bruges skal de på en eller anden måde. De skal i hvet fald ikke gemmes væk mere. Jeg har også min mormors hæklenåle, der går ned til størrelse 0,75, jeg kan næsten lugte hende nu - hendes specielle lugt af tørrede blomster, lavendler, lugten af mormor. Når vi fik pakke fra Danmark elskede jeg allermest lugten. Lugten af mormor! Hendes værktøj, hendes håndarbejde.

Her er så posen med perler. Der er MANGE perler! Der medfulgte en lille pose med ufærdige perlerier: Den prøve min mor syede til min nationaldragt, min mors første perledug og andre perleduge der ganske enkelt er slidt op. Der var også en tavle med et stykke magnet på. Ideel til strik med diagrammer, tænk jeg har set min mor sidde med den så mange gange, og så alligevel glemt den! Jeg er meget glad for jeg har fået disse sager. Tak, Mor!

7 kommentarer:

Connie sagde ...

Hej Julia.

Jeg kunne godt tænke mig, hvis jeg en dag måtte komme forbi og se dine kniplede lommetørklæder. Jeg er selv igang med at lave en udstilling af kniplede lommetørklæder - den ligger langt ude i fremtiden, men måske har du nogle mønstre jeg ikke har set før, og så kunne jeg da godt tænke mig evt. - med din tilladelse - at kopiere dem jeg ikke har.

Jeg har sat mig som mål MINDST at lave 100 forskellige kniplede lommetørklæder og jeg er nået 1/4 af dem indtil nu.

Mange hilsner

Connie
ps - vi mødtes kort da Lund+Lund var på badstuen. Jeg fulgtes med Sus.

Tina sagde ...

Sikke'n dejlig dag det er idag... hva? :):) Skønne ting du har fået med hjem!! Især de der læækre tørklæder... dem elsker jeg... og de minder mig om min farmor. (som desværre har smidt alle sine UD!!! )

Julia Zahle sagde ...

Connie - jeg scanner gerne den eller to jeg har i bunken til dig! *S*

Tina - det er da noget af en uskik at smide sådan noget ud! På den anden side - så kan man også gemme alt for meget...

Ja, jeg har haft en dejlig dag trods forkølelse og små-utilpashed, men kan mærke det bliver bedre og bedre. *S*

Karen S sagde ...

Endnu nogle smukke ting med historie og sjæl - og de er nu de bedste!
Glæder mig til at se, hvad du finder på med alle tingene!
Kh og fortsat god bedring
Karen S

britt sagde ...

Sikke nogen skatte! Både lommetørklæder og den helt eventyrligt flotte nationaldragt. Sikke et smukt håndværk!
:-) Britt

strikkeforsker sagde ...

Det er en fryd for øjet at kigge på din blog idag. Sikken en samling smukke håndarbejder.

Fríða sagde ...

neeeej, sikke mange dejlige ting man kan se hos dig idag! jeg er meget interesseret i forskellige nationaldrakte, og jeres der til vest for os, ja jeres tror jeg er de allersmukkeste. og hvor dejligt for dig at få din mormors fine ting, med alle minderne. og super flotte farver du har valgt til din lille piges tröje, glæder mig til at se den færdig og på.
kh.fra Island
Frida