En syret krave

En syret krave. En forårs-syrefarvet-grønlænderperlekrave-agtig sag.

Det er lang, lang tid siden jeg forelskede mig i Balsam. Det er ikke så længe siden jeg forelskede mig dette garn fra Marianne Svit. Det var mere præcist i denne post på hendes blog, jeg forelskede mig. Lige så snart børnepengene var gået ind *http://www.mor-uden-skrupler.dk/* bestilte jeg garnet. Jeg havde en vag idé, men da jeg atter opskrift-surfede på Ravelry, faldt Balsam mig i øjnene og skulle straks til at bestille den. Så så jeg at den er strikket på pind 5 og mit syrlinge-garn er beregnet til pind 3.

Hvad gør man så? Jeg lavede en bunke strikkeprøver, hvor jeg afprøvede mønstre og fandt frem til jeg ville holde mig til det skæve hulmønster, på linje med Balsam. Tegnede lidt, lavede lidt flere strikkeprøver og lidt flere tegninger.

Min syre-krave faldt en del anderledes ud fra Balsam. Den sidder tættere om halsen, har en anden strikkefasthed og en anderledes form. Den ligner stadig meget og min inspiration er ikke til at tage fejl af. Selvom den ikke endte som en Balsam, er jeg stadig temmelig glad for den.

Se projektet HER i mit Ravelry-album.

7 kommentarer:

HANNE sagde ...

Den blev rigtig lækker, lige en Julia farve:O) Skal dine to små piger ikke også have en lækker halsdims...

Anonym sagde ...

Syret! Får du aldrig nok af ting til at putte om halsen? Du er så hurtig på pindene, at du snart må have et par dusin halsvarmere liggende...?

Strikkeheksen sagde ...

Sej og syret lille sag :-)Godt gået med al den "laven om"!

Anonym sagde ...

Totally lekker halsvarmer!!! Du har som vanlig superduperfart på pinnene.
Ønsker deg en deilig weekend!

Fríða sagde ...

åh, så læææææækkert!!
kh.fra Island
Frida

Anonym sagde ...

Utrolig flot halskrave og super lækker farve, en af mine ynglingsfarver sammen med lilla (som er min nr. 1). Kan godt forstå du er glad for den, godt gået. Dine pinde må være rødglødende....!

Anonym sagde ...

Du har været så dygtig og kreativ... hvor er det dejligt Julia. Hilsner fra Ærø