Et helt færdigt Aestlight...

Mønster: Aestlight Shawl. (Rav-link) Størrelse small. (Der er to størrelser)
Se også her.

Garn: Araucania, Ranco Solid. En grøn meleret og en brændt orange meleret. Den grønne er mere grøn i virkeligheden. Helt fantastiske farver, ikke så klare, mere brækkede farver - sådan lidt "ved siden af"...

Hvad lærte jeg af dette projekt?
  • At strikke kanten på. Skøn metode at lukke af med; det giver en fleksibel kant, der kan spændes godt ud uden alle de der lange masker man kan få, når man lukker af med f.eks. en større pind. Dem har jeg altid synes så lidt trælse ud.
  • At bruge min sunde fornuft. Jeg havde hele tiden i mente at jeg ville bruge to farver i dette sjal, men det er ikke meningen i opskriften, så jeg skulle selv regne ud hvor. Det er i virkeligheden ret nemt, men for andre, der kan kæmpe lidt med den sunde fornuft, så skiftede jég farve på 11. række til orange og på 35. række til grøn igen. Kanten er også orange.
  • At dette hulmønster efter min mening skal spændes godt ud, for at komme til sin ret. Dette tog 2 gange udspænding.
  • Jeg skal nok også lære ikke at forelske mig i strik-sager, der skal foræres væk... *suk* Dette kan dog afstedkomme jeg bliver nødt til at strikke mig selv endnu een, men det kan jeg næppe klage over, da mønsteret var skrevet supergodt og fordi det var sjovt at strikke. En konstruktion, jeg aldrig havde prøvet før, men som bestemt skal afprøves igen.
  • At en syet aflukning er meget fleksibel. Og gu´ske´lov at jeg gjorde det, for ellers kunne det aldrig have blevet så stort under udspændingen.

7 kommentarer:

Liselotte sagde ...

Det er blevet rigtigt lækkert, Julia. Jeg kan godt lide, at det er tofarvet og så er "hulmønstret" da bare så fint til det :-)

Tineke sagde ...

Super farvesammensætning, og en flot mønster også...

Ulla sagde ...

Meget flot sjal. Hvem er den heldige modtager?

FrikadEllen ser ikke helt tilfreds ud ;-)

Julia Zahle sagde ...

Liselotte - ja, det er helt heldigt, det mønster.

Tineke - :-) Jeg synes hende Shetlands-damen laver nogen ritgig flotte mønstre generelt.

Ulla - Det er en hemmelighed. Men det ender nok i USA på et tidspunkt. KaramEllen ville kun have det på, så længe, jeg ikke tog billeder af hende. Det øjeblik, jeg tog kameraet frem, kom tudefjæset frem... *G* Jeg lover, jeg hun blev glad efter, jeg tog det her billede...

Laila sagde ...

Det klæder sjalet med to farver, bestemt. Ikke mindst de to farver, skævt, men skævt på den rigtige måde :) Smukt.

Nette sagde ...

Uh det er blevet smukt! Vovet med farverne, men helt igennem smukt!
Og de er fordelt på en rigtig harmonisk måde.
Du har sans for det dér. ;-)

Julia Zahle sagde ...

Laila, det skal være lidt skævt. På den rigtige måde..

Nette - Tak. Det var bare det helt rigtige med farverne. Det var blogland heller ikke i tvivl om dengang jeg spurgte jer ad.