Hvor mange meter kan man få på 220 gram?

Det 1-trådede garn er 163 meter langt. Det er blødt, har masser af tekstur og er mit første 1-trådede garn. Jeg spandt det hurtigste jeg kunne for at få så lidt spin i garnet som muligt og det var med en smule bæven, jeg vandt garnet op i et fed. Heldigvis krøllede det sig ikke sammen i en stor klump, men holdt sig nogenlunde i rette folder. Feddet vejer 46 gram.

Det var også min første gang, jeg spandt med mine egne batts. Det var som forventet - batts´ene var meget grove - en enkelt gang gennem maskinen havde fibrene fået og selvom det var lidt groft i teksturen, var det nemt at spinde. Jeg valgte at få farveforløbene til at gå mere eller mindre i lilla-gul-lilla.

Venstre side er det falklandsuld fra Fiber Fancy, jeg har skrevet en del om efterhånden. Efter aftensmaden i lørdags gik jeg i gang med at tvinde og det tog noget længere tid end først antaget. Jeg havde spunder meget tyndere end jeg troede! Der er to bundter med ialt 807 meter og de vejer til sammen 220 gram.

Garnet er blevet luftigt og let - en tur i et vandbad og i centrifiguen og efterfølgende tørring har virkelig gjort garnet godt.

Farverne er blevet mere pastel-agtige end antaget, da jeg købte fibrene. Selvom jeg ikke er så meget til pasteller, synes jeg stadig dette garn er blevet smukt. En af grundene er at Fiber Fancy (kunne ikke lige finde hendes navn) har en god sans for hvordan farverne skal sættes sammen og rækkefølgen i hendes farverier gør at overgangene bliver smukke. Jeg tror hun har gjort sig mange tanker om farverne inden hun gik i gang. (Modsat mig, der bare plasker farve på i helt tilfældige rækkefølger...)

Jeg har ikke handlet hos Fiber Fancy sidste gang!

3 kommentarer:

Laila sagde ...

Det lilla og gule, må gerne komme hjem til mig og bo :)

Maria sagde ...

Er bare nysgerrig... Hvordan finder du ud af hvor mange meter der er? Du måler dem vel næppe, tænker jeg...

Julia Zahle sagde ...

Laila - dytdyt, skal vi bytt?

Maria - Først laver jeg en stor løkke - gerne på omkring 145 - 150 centimeter og putter den på min garnvinde. Så har jeg en omkreds på f.eks. 1,48 meter.

Så vinder jeg garnet på garnvinden og tæller dernæst hvor mange omgange garn der er.

Det ganger jeg med 1,48 og så har jeg en cirka-længde. Derer nok lidt mere end det, jeg regner mig frem til, men hellere lidt for meget end lidt for lidt. *G*