Jeg er kun så god som mit værktøj


De findes i mange afskygninger - strikkepinde. Der er strikkepinde til enhver strikker og jeg er glad for der findes så mange forskellige slags. Jeg kan tilpasse garn, projekt og strikkepind til mit temperement.

Dette indlæg handler ikke om at fastslå at nogle pinde er bedre end andre. Det handler om hvad jeg synes passer til mig og om mine erfaringer i min Strikkeverden. Du har måske andre erfaringer og du er meget velkommen til at komme med dit bud på hvad du synes fungerer bedst i kommentarfeltet.

Da jeg først var på besøg i Strikkeverdenen via Blogland, nød jeg mest at læse alle beskrivelser og faktabokse med guldkorn fra erfarne strikkere. Mange idéer og tricks har jeg adopteret og brugt flittigt - og jeg håber at min blog og mine notater kan hjælpe andre strikkere.
Jeg er ved at strikke en lille top til mig selv i et bomuld/viscose garn. Jeg slog masker op på en Knit-Pro træpind, men indså hurtigt at garnet ikke gled særlig godt på pinden. I stedet for at blive irriteret over dette, pillede jeg op og startede forfra på en Knit-Pro akryl-pind. Heller ikke rart. Så fandt jeg en Addi Turbo pind frem og det er gået lynstærkt siden.

I stedet for at være irriteret over garnets langsomme bevægelse over pinden, har jeg kunne tænke over hvordan jeg skulle udføre de ændringer i toppen, jeg gerne ville have. Jeg har kunne se tv - og jeg har endda kunne læse første kapitel i min nye bog om den russiske revolution.

Der er mange ting jeg tager hensyn til, når jeg vælger strikkepind. Og når jeg skriver strikkepind, mener jeg rundpind. Jeg har ikke strikket på andet end rundpinde siden jeg begyndte på Promenade - nogle år siden nu. (Lige bortset fra strømpepinde, som er en kategori for sig).
  • Når jeg strikker større projekter, ligger vægten i skødet i stedet for på pinden. Dette skåner mine arme og håndled.
  • Jeg kan strikke rundt og frem og tilbage på en rundpind.
  • Skulle jeg tabe en pind, falder den ikke langt eller larmende.

Jeg har 3 slags strikkepinde:

  • Knit-Pro (Harmony), som er lamineret birketræ. Første pind fra venstre. Disse pinde er især gode til uld. De føles næsten lige så glatte i uld som Addi Turbo, men spidsen er mere... spids. Jeg kan især lide at bruge den i lace-garn, på grund af spidsen. Når jeg har strikket hulmønster i tyndt garn er dette også min favoritpind, da træet holder styr på garnet.
  • Addi Turbo/Drops metalpinde. Dette er pinden til højre. Disse er lette og glatte. Jeg kan godt lide at tænke på dem som mine multi-funktionelle pinde. De duer ganske enkelt til de fleste slags garner. De er ikke lige så spidse som Knit-Pro, men dette har også sin ret. Nogle garner splitter nemt og her er Addi Turbo/Drops metalpinde gode at bruge.
  • Knit-Pro Akrylpinde. Dem i midten. De er temmelig nye og jeg er ved at strikke et større projekt med dem lige nu. Ind til videre har jeg vurderet at de er flexible og lidt plastik-agtige at strikke med - men ved ikke om det har noget at gøre med det garn, jeg har valgt. Jeg tror det. De føltes ikke plastik-agtige i bomuld/viscose garnet. De har samme spids som Harmony-pindene.

Alle tre slags pinde synes jeg er gode for håndleddet og armene. De dækker alle mine behov for at tilpasse projekter med garn. Knit-Pro pindene har det ekstra at de kan skilles ad og samles, hvilket igen giver muligheder for f.eks. at kunne prøve strikketøjet på uden at skulle putte masker på garn for så at skulle putte det tilbage på pinden. Jeg sætter ganske enkelt en lang wire på og nogle stoppere og prøver sin top på, for så bare at skrue en pind på i hver ende og derefter fortsætte mit arbejde.

Skulle du sidde og overveje at begynde at strikke, synes jeg du skulle anskaffe dig en Knit-Pro Harmony-rundpind. Jeg husker tydeligt at jeg syntes garnet var frygteligt levende og dette kan hjælpe til at holde lidt mere styr på garnet i starten.

3 kommentarer:

Charlotte sagde ...

Tak for tippet. Kh Charlotte

IF Stjernen sagde ...

Åh ja, værktøjet skal være i orden.
Jeg fik et Knit picks de luxe sæt (metalpinde) af min to mænd i julegave - de er skønne (både pinde og mændene).
Har du prøvet Addi lace? Med dem kan jeg strikke helt ned på pind 2½ og det har jeg ikke kunne bruge før uden at få brug for fysioterapi! De er dejlig spidse og garnet glider ikke helt så let som på Addi turbo. Prøv det ;-)

Julia Zahle sagde ...

Så lidt, Charlotte. :-)

Britta - ja, jeg har prøvet Addi Lace - men jeg synes de er for sløve til garnet og lidt for spidse. Heldige dig med De Luxe-sættet. Gad jeg også have.