Mit luksus batt:


Fibre: Silke (mange forskellige slags), BFL, merino, shetlandsuld, falklandsuld, cameluld, faktisk en hel masse forskellige slags fibre i en skøn blanding, som jeg kartede sammen til et ca. 60 gram stort batt.

Farve: "Luksus-blad". Jeg farvede battet á 3 omgange, hver del i sin grønne nuance, som jeg igen kartede sammen til det mest bløde, luftige og lækre batt jeg nogensinde har haft i hænderne. Alle de forskellige nuancer, som fibrene startede ud med - gik i fra kridhvide til brune og grå nuancer, så der var god base for en masse spil og dybde i det endelige garn. Og som jeg havde regnet med - har det givet en sand luksus-grøn farve med masser af farvespil og små provokerende rødlige steder og med en lille tweed-effekt fra en lille portion hvide silk-noils.

Vægt og mål: Der er 58 gram og ca. 203 meter garn - et dejligt let garn med masser af løbelængde, som jeg dog ingen anelse har hvad skal bruges til. Garnet er 2-trådet - en lille afvigelse fra mit nuværende projekt - at lære at spinde et smukt og jævnt 1-trådet garn til at lave et smukt og jævnt resultat i et navajo-spundet garn. Jeg synes jeg er ved at have teknikken på plads, men jeg ønsker at kunne spinde et relativt tyndt navajo-spundet garn.

Eksperimentet: De sidste få gram af fibrene brugte jeg til at spinde et mini-nøgle, som resulterede i nogen ganske få meter en-trådet garn med store hvide knopper i. Dette vaskede jeg så skiftevis i koldt og varmt vand mens jeg gnubbede og fnuldrede indtil trådene begyndte at filte sammen. Et udemærket resultat, skønt det at spinde en-trådet garn endnu ligger et stykke nede på min lære-liste og jeg er usikker på om de hvide uld-dubber vil holde sig i garnet.

7 kommentarer:

Birgitte sagde ...

Super lækkert garn! De forskellige grønne nuancer giver virkelig dybde.

Anonym sagde ...

Virkelig smukt og lækkert garn! Jeg elsker farven (eller rettere farverne), og de små stykker hvidt giver den helt rigtige tweedede effekt!
Er også ret vild med det entrådede... det ser lidt "sejere" ud og kunne være fedt i en hat eller et tørklæde, tror jeg.

christunte sagde ...

Uhm....

unikarina sagde ...

Wauwww - hvor er det fantastisk smukt. Er vil med de grønne nuancer - samt det hvide spil.
Det er sådan et nøgle, som man bare har lyst til at have liggende til pynt - til inspiration samt til at føle på, når man går forbi...

Karen sagde ...

Hvor ER det dog flot! Og jeg er meget misundelig på din kunnen. Det er vel lavet på rok? Navajo- er det ten-spundet og så en speciel tvinding, eller er jeg helt på herrens mark? Måske kunne du skrive lidt om det?
spindehilsen fra sillekaren.

LindaT, Kastrup sagde ...

Hej. Tidligere spurgte du efter et bestemt garn. se hos www.byslavi.dk
og du får dit ønske opfyldt.
Jeg er vild med din grønne nuance
vh LindaT.

Julia Zahle sagde ...

Karen: Se her:

http://tinyurl.com/32stcsc
http://tinyurl.com/2a472y
http://tinyurl.com/2we2clv

Linda - Tak for det! Dejligt med et stort udvalg af farver i både Heathers og Solid.