Sommerpasta

Vi fik det, som Ålen kalder Julle´s-det-bedste-fra-køleskabet forleden, som viste sig at være et rigtigt hit.

Sidst på vores mad-uge er der afsat en dag eller to til at spise hvad der nu er tilbage af de planlagte retter. Det ender for det meste godt, fordi jeg synes jeg har en god sans for det. Men ofte glemmer jeg hvad jeg puttede i og det vil jeg nu gøre noget ved. Jeg skriver det ganske enkelt op her på bloggen, så er det altid til at finde.

Dette betyder at du også kan benytte dig af mine noter... hvilket er en lille smule skræmmende, da jeg hverken er kok eller noget, der minder om det. Så - ingen garantier. Kun det, at jeg kan lide det - og oftest kan Ålen, Ivalo og Ellen også lide det.


Du skal bruge:

  • Masser af pasta
  • Liselottes ovntørrede tomater
  • 5 spsk. fløde
  • 1 pakke bacon i skiver
  • frisk rosmarin
  • Pesto (min er lavet af olie, basilikum, lidt oregano, cirtonskal og saft af ½ cirton, 2 hvidløg - blendet sammen i en skøn forening).
  • 1 frisk mozzarella
  • salt & peber. De voksne brugte tørret chili som krydderi også.

Egentlig ikke mange ingredienser, men tomaterne tager nogen tid at forberede. Jeg bager tomaterne i ovnen på ca. 75 grader i 10-12 timer. Jeg putter bacon i et lag i ovnen i et ildfast fad indtil de er sprøde og lækre. Derved kan jeg nemt pille det fra fedtet og jeg undgår stegeos i hele hytten.

Vend alle ingedienser sammen i en skål og servér. Med Liselottes ovntørrede tomater på lager, tager denne ret ikke meget mere tid end den tid, det tager at koge pastaen.

Det gode ved tomaterne, er at de stadig er saftige og intense i smag, så de kan sagtens blendes til sovs eller bare blandes godt sammen i pasta-retten.

2 kommentarer:

Fru Larsen sagde ...

Det lyder rigtig lækkert, tror den skal prøves i morgen. Stod nemlig og manglede en ide til aftensmaden. Tak for det:))

Julia Zahle sagde ...

Fru Larsen, håber det smagte godt?