Bliver der strikket?


Ja. Men ikke meget. Det er også svært at dokumentere mine strikkerier, når vi mangler 2 computere og må nøjes med Ålens arbejdscomputer, som han tager med hjem om aftenen...
Men - jeg har strikket:
  • Falske strømper - færdige. Ivalo bruger dem som lidt for store benvarmere, men de er nu intenderet til at have på, når jeg har mine Andefødder på. Mine Andefødder er forede og er dejligt varme, men bliver altså for varme, når jeg har hjemmestrik på i dem også. (det er i øvrigt dem på billedet overfor).
  • En Nessie-hue, der har fået en lidt anderledes "flæse" på, der nok mest af alt ligner strikket plissé. Den er færdig. Huen er en helt almindelig stribet hue, mens "flæse-plissé"-delen er strikket for sig og derefter syet på. Noter til Nessie-huen kommer her på bloggen senere.
  • Jeg har slået op og strikket en god del af en Sydvest-hue til Ellen. Faktisk bør jeg egentlig bare få den færdig, men
  • ... jeg er for tiden fuldstændig opslugt af strømpestrikning - jeps, du læste rigtigt, strømpestrikning!

Jeg har færdiggjort et par dejligt tykke sokker til Ålen, som har spurgt efter et par siden jeg begyndte at strikke for omkring 5 år siden. De er strikket i noget ragsokkegarn i blå farver, der klæder Ålen så godt, fordi han har nogen af de mest flotte blå øjne, jeg nogensinde har set. Ikke fordi jeg tror at der nogensinde kommer nogen til at sige "Neeej, sikke nogen fine blå sokker, Åle - de passer så flot til dine øjne!"

De er strikket med "afterthourght heel", som jeg ikke aner hvad hedder på dansk. Opskift og garn er fra DAD garn og de tog i virkeligheden ikke ret lang tid at strikke i effektiv strikketid, men fordi de fik en lille pause i strikkekurven, virker det som om de tog lang tid at lave... Lidt inspiration til at få dem færdige, fik jeg af een af mine nye klassekammerater på mit nye tilvalg, der lige er begyndt at strikke og jeg e.l.s.k.e.r når hun spørger om hjælp. Hun har lige færdiggjort sin første sok, som er blevet enorm flot.

Anyhow - jeg har længe lavet øjne til La Digitessa, [Rav-link Yarnissima] - og jeg kastede mig frygtløs ud i det, næsten uden at få myoser. Det skulle hurtigt vise sig at der ikke er noget at være bange for, jeg skulle bare tage det stille og roligt. Jeg er nu ved at strikke foden. Det går nu unægteligt lidt langsomt, da der er mange små kabler og det hele foregår på pind 2,5. Jeg manglede nogen strømper, jeg kunne tage med mig på uni.

Jeg ville gerne prøve mine nye færdigheder af på endnu et par strømper, men på lidt tykkere pinde og resterne fra de falske sokker, lå lige ved hånden og en ny strømpe blev påbegyndt. Pind 3,25 og 60 masker og 1 rundpind. Jeg strikkede min første "short row heel" i dag og jeg føler mig i den grad flyvende - pinden gløder og garnet svinder, hvilket betyder, jeg "desværre" måtte en tur ned til Tanterne efter et ekstranøgle, hvis jeg nu skulle komme til at mangle - hey, det ER plausibelt, det ved I da!

Opskriften blev nemmere end først antaget. Det er en omvendt Hedera. Jeg drømmer (ja, tag gerne dette bogstaveligt - jeg drømmer!) om de forskellige måder at strikke hæl på og vågner midt om natten med idéer til fremgangsmåder, som jeg her om aftenen så undersøger på nettet.

Tænk, at jeg - en ellers notorisk ikke-strømpestrikker skal blive SÅ ramt!

Ud over min nærmest insane strømpestrikningsmani, er min hverdag fyldt med lækre sager som unger, Ålen, Uni og Nyborg Slot og Mads Lærkes Gård. Faktisk er Nyborg Slot, Mads Lærkes Gård, uld og Uni flydt lidt sammen i en skøn blanding, som jeg nu er ved at få styr på. Jeg kan nu for første gang siden jeg blev gravid med Ellen på mit 1. semester, mærke at der er mentalt overskud til at deltage i alt muligt, der ligger uden for mit skema.

Jeg har fået studiejob, jeg har tilmeldt mig ekstra forlæsninger på Folkeuniversitetet, jeg skal til et 3 dages middelalder symposium, jeg begynder på mit vægttab igen og vi skal flytte. Det er en vidunderlig frigivende følelse at få så meget styr på den daglige trummerum vi alle 4 har brug for, at jeg kan overskue alt det, der ligger udenfor, alt det, som jeg egentlig havde glædet mig til fra 1. semester. Bedre sent end aldrig, ikke sandt?

Forresten - hvis I nu havde et helt rum med en stor reol til at have garn i, hvordan ville I sortere hele jeres garn og fiber-lager? Efter garntykkelse/farver/fiberindhold?

4 kommentarer:

Fruen sagde ...

Hej Julia. Dejligt med alle de nye ting som giver energi på kontoen. Jeg sorterer efter 1. garnkvalitet 2. farve 3.interessant garn/uinteressant. Ja og så ville den højst sandsynlig være FULD,reolen.
Hilsen Kis

Bettina sagde ...

Har du prøvet den Bommerang-hæl, som Helle Holst fordanskede for nogle år siden? Den er virkelig god, hvis du nogensinde skulle nå til fx "basissokker". Jeg kan den udenad, og med et par nøgletal kan jeg strikke sokker til børnene i søvne. Er ikke selv til de meget kunstneriske og mønstrede sokker, har andet at bruge min energi på. :o)

Hvad sortering af garn angår, så er jeg selv så småt begyndt at pakke garn ned i kasser efter garnkvalitet, da det er det, jeg først og fremmest husker det på (det taktile, vil jeg tro) og bedst kan relatere til, når jeg ser på opskrifter og i tankerne kombinerer med lagergarn. Subsidiært ville jeg så sortere efter tykkelse. Farverne kan jeg som regel altid huske alligevel, så det er ikke nogen vigtig sorteringsfaktor for mig.

Bettina sagde ...

Hm...ikke "Bommerang" men "boomerang". *s*

Anonym sagde ...

Jeg har det sorteret efter tykkelse/type. Dvs. strømpegarn for sig, tyndt uld for sig og tykt uld for sig (sådan i grove træk).

Skønt at høre, at der nu er overskud i livet til alt det, der også gør det sjovt at være i gang.