Tanterne - og garn til dig


OBS - Vinderen er fundet af Give-away´en.

Det skal handle om Tanterne. Yndlingstanterne. De grønne. Tante Grøn. De er for mig en stor kilde til inspiration. Ikke kun fordi de har alt muligt lækkert garn, men også fordi de er en familie (jeps, det er som en familie dernede), der sætter kreativitet højt og ganske enkelt er med til at gøre mig glad. Jeg havde et meget kortvarigt studiejob hos dem, men måtte stoppe da jeg begyndte at kaste op over helt almindelig lugte i forbindelse med min graviditet med Ellen. Det var SÅ fedt at arbejde dernede og jeg var ked af at måtte stoppe.

Jeg vil derfor gerne fremhæve Tante Grøn her på bloggen.

Jeg var lidt fræk og spurgte om de have lyst til at give lidt garn bort - mere om det sidst i indlægget...

Jeg har stillet dem nogle få spørgsmål, som de har været så søde at svare på:

Hvorfor hedder butikken Tante Grøn?
- Da butikken startede i 1982 havde vi mange snakke i familen om konceptet og de ting vi ville profillere os med. Navnet var det sværeste - vi brainstormede over det i lang tid og skrev en masse navne ned. Det gjalt jo om at finde et navn som kan forbindes med noget rart, upolitisk og uden en direkte henvisning til en bestemt varegruppe - og så blev Tante Grøn hele tiden hængende i luften, når alle navne var blevet vendt og diskuteret. Ja, så blev det altså det.

Hvad sælger I ud over garn?
- Garn er jo den store del af vort varesortiment - og det er lige så meget en passion som et arbejde - og det gælder alle tanterne. Men i alle årerne har der været en lige så stor andel af brugskunst og smykker - det er sjovt at se madprogrammerne i TV og så kunne sige: Ja. Det har vi i butikken. :-) Men alle de andre ting vi sælger er meget bestemt af, hvad vi brænder for. De seneste par år har vi været vilde med Tom Rossau-lamperne. Og vi har også fået lov til at forhandle dem. Det samme gælder smykkerne fra Scherning, porcelæn fra Helbak og de helt fantastiske sutasko fra Glerup. Ind i mellem er det de mærkeligste ting vi ender med at købe: En citronpresse-flakon i silicone, så man ikke får våde fingre, når man skal presse citron ved bordet - det er bare så sejt.

Hvad er vinterens uldne favorit i Tante Grøn?
- Nessie har helt klart været en favorit blandt kunderne. (Se link til opskift ude til højre) Den vi har strikket og levet i to nøgler Delight - og den er der altså mange, der synes godt om. Der ud over er det nok en hel simpel strikjakke med 3-kvart ærmer på pind 7. Det er ingen kunst at strikke den, og den kan pyntes op med lidt broderi, eller der kan tilføjes mønstre, men grundmodellen er meget simpel. Den er strikket i det nye garn Troldnød, som vi faldt for i sommers - det er et garn, som både kan give blød varme på grund af sin uld- og alpaca-blanding, samt det acryl garnet også indeholder for lethed. Acryl er ellers ikke særlig velset, men det er faktisk med til at give lethed i strik, den lethed i det færdige tekstil, som mange færdigkøbte sweatre har.

Hvad bliver forårets hit?
- Det er jo ikke noget vi bestemmer - det er kunderne, der gør det. Men i garner er vi ret vilde med de enkelte bomuldsgarner i en masse fede farver. Men hold øje med os i butikken, for indimellem kommer inspirationen den ene dag og dagen efter hænger det i butikken og helst også på nettet. Vort nytårsfortsæt er helt klart at præsentyere nyhedernei butik og på nettet samtidig - det er det store mål lige nu.

Jeg valgte to nøgler Delight, som du kan få, hvis du smider en kommentar til dette indlæg - farven er den samme som på billederne af Nessie nede fra Tante Grøn. Jeg trækker lod inden d. 1. februar - lige pludselig når jeg får tid mellem læsningen og familie-livet.

50 kommentarer:

trinesoehest sagde ...

Gid jeg boede tættere på Odense, så jeg kunne se den berømte butik i levende live!
Skønt garn - vil gerne eje :-)

Tineke sagde ...

Lige mine ord, jeg vil også gerne have tættere til så meget guf :).

Birte H. sagde ...

Jeg kommer sjældent til Odense, men et besøg hos Tante Grøn er obligatorisk. Jeg føler mig som en fjern kusine som bliver budt velkommen på trods af et beskedent køb.Der er en utrolig munter stemning,masser af modeller at savle over og en hjælpsomhed, som jeg næsten kun har oplevet hos min egen "garnmormor".

Marianne sagde ...

kære julia

her gik jeg og troede at du var københavner uden egentlig at vide det ;) - men tanterne's butik ER super skøn og man føler sig virkelig altid velkommen.hvor er de søde at ville give lidt garn væk :)
ærgeligt at du måtte stoppe hos dem.....

jeg deltager gerne
kh♥

Lene sagde ...

Er da også med, er vild med tanternes garn, og at komme der er så lækkert, man bliver hele tiden fristet og inspireret af det der er i butikken.

Tja havde nok en anelse om at du også var bosat et sted på fyn, men ikke lige hvor.
VH Lene

Pernille sagde ...

Jeg har aldrig besøgt Tanterne, men en eller anden dag kommer jegvel til Odense igen :)

Birthe sagde ...

Det er pokkers der er så langt til butikken , har bare hørt så meget om den :-) Sikke søde tanter , så deltager da gerne :-)

Micha sagde ...

Sikke et dejligt indlæg, og god ide med et interview så vi kan høre lidt om tanterne ;)

Vil elske at vinde det skønne garn, hvor er det sødt af dem at donere :)
KH Micha

Pi@ sagde ...

Tanterne er en dejlig forretning; men en gang imellem er det lige før andre ting overtager fokus fra alt det lækre garn, efter min opfattelse.

VH
Pi@ i Strib

Liselotte sagde ...

du har helt ret! Det er en dejlig butik, som jeg altid lige har skulle kigge ind i - tidligere når jeg besøgte min fru moder - nu sjældnere og mest om sommeren, på vej til eller fra sommerhuset på Nordfyn . . .

Anonym sagde ...

Jeg har indtil nu kun handlet på Tanternes hjemmeside - hvilket har fungeret helt upåklageligt! Glæder mig til engang at komme forbi butikken.
- og kunne godt tænke mig at vinde garnet til en Nessie :-)
mvh
HanneM

Rineke sagde ...

Jeg tager ofte ind til byen lørdag formiddag - og den tur afsluttet ALTID med et besøg til tanterne! De fleste gange køber jeg ikke noget, jeg lader mig bare inspirere af hvad der hænger af færdigt strik og garn. Det er til at føle på... Har fået øjnene op for både Nessie (som jeg strikker pt i et genbrugsgarn) og delight (som jeg strikker et par sokker af pt). Det ville være fedt at kombinere de to!

Frau Putz sagde ...

Jeg ville også ønske, at jeg boede tættere på tanterne. Ville sikkert blive fast inventar. Falde i med garnreolerne efter et stykke tid.
Min egen, lokale garnbutik har absolut ingen visioner, og den uddør nok i takt med kunderne ;)

~ Karina

Anita C sagde ...

Jeg gjorde en pointe ud af at besøge tanterne (fordi jeg havde læst om dem hér), da jeg var i Odense i sommer og det ER en fed butik. Udover masser af garn har de også et KÆMPE knappeudvalg:-)

Laura sagde ...

Jeg kommer desværre sjældent til Odense, men jeg har længe haft bestemt at næste gang det sker må og skal jeg skaffe tid til et besøg i butikken. Jeg er ganske ofte forbi deres hjemmeside og tjekke alle de fine ting ud.

Lone sagde ...

Et herligt portræt af en butik, jeg må besøge, når jeg på et tidspunkt kommer til Odense :-)

Birgitte Graversen sagde ...

Jeg skal på kursus i Odense i næste uge, så jeg må en tur ind om Tanterne....

Pernille sagde ...

Nøøøj hvor er det smukke farver det garn har, jeg vil elske at kunne strikke mig en Nessie i det. :o)

Jane sagde ...

Lækkert garn....så jeg er altså nødt til at deltage ;-)

Anonym sagde ...

Min datter er flyttet til Odense (jeg bor i København) - min trøst er, at der nu er mindst to gode grunde til at besøge Odense - datteren og "tanterne".
Hidtil har "tanterne" kun været besøgt på vej til/fra Jylland.

Linnea skriver: sagde ...

Uha - det garn vil jeg gerne vinde.
Fint indlæg om tanterne. Jeg er jo også fra Odense og har frekventeret butikken i årtier - eller hvorlænge den nu har eksisteret;-)

Ann sagde ...

Skønt indlæg du der fik skrevet.
Og lækkert garn, som jeg gerne deltager i konkurrencen om.

Eg sagde ...

Ja, Tanterne er en skøn butik og det er sikkert godt for min pengepung at jeg bor så langt væk fra dem :).

Anonym sagde ...

Det er da for fristende, vil meget gerne vinde garn. Overvejer at lave Nessie i diverse typer bomuldsgarn, men dette her bliver nok mere lækkert :)
Hilsen Conny

Kate sagde ...

ja tak - det vil jeg vinde ;D
trænger helt bestemt til en dejlig Nessie
Tak fordi du har lavet en så fin konkurrence

ida, Silkeborg sagde ...

Tanterne er nogle herlige strikkequinder, som vi (det Geilske team) nisser eller selv bliver nisset af.
Når vi er på messe skal vi altid lige hen og tjekke tanternes stand og der smutter næsten altid noget med hjem.
Når jeg kommer forbi Odense skal deres butik også lige have et besøg.

Merete sagde ...

Jeg har besøgt Tante Grøn en enkel gang. Super butik

Mias mor sagde ...

Åhhh - så skønne mig-farver. Tænk, om jeg var heldig ...

Jeg har været i Tante Grøn én gang. Vildt lækker butik. Desværre bor jeg også langt fra den.

Lotte Andersen sagde ...

Åh ja det er en dejlig butik og farlig for dankortet :-). Jeg så godt nessie dernede den er superflot i de farver.

Anonym sagde ...

Man kan vel ikke være heldig 2 gange i træk, eller hvad?
Man har da lov at håbe.....

Lea sagde ...

Jeg vil også gerne være med her.... Lækkert garn! Har kun været hos tanterne på nettet; det må der laves om på en dag muligheden for en langtur viser sig!

Anonym sagde ...

Mon der findes sådan en butik her i nærheden ????? det ville være lækkert.....

Mange hilsner fra Joan M.

Annette sagde ...

Meget flot beskrivelse af Tante Grøn.. nu må turen snart gå til det fynske - med besøg hos TG... Nessie har bestemt også været et hit her.. og garn til en ny udgave kunne da passende lande hos mig...

Helle sagde ...

Så sidder man lige her kl. meget tidligt og hyperventilere over det der garn....!!!!!!!!!
Jeg trænger vist til weekend...
Og en nessie.....
Hilsen Helle

Strikketossen sagde ...

Tante Grøn er en skøn butik! Har haft fornøjelsen af at være der et par gange, selvom Odense er på den anden side af sundet :-)

Heidi sagde ...

Ikke et besøg i Odense uden et besøg hos Tante Grøn, sådan er det bare ;o)

Figarine sagde ...

Jeg må altså prøve at strikke en Nessie - har haft opskriften liggende et stykke tid. Skønt garn - det kunne sætte mig igang :-)

Anonym sagde ...

Dejligt at høre om tanterne Grøn, du skriver som altid i billeder, så man kan se det for sig, dejlig farve af Deligth, det kunne jeg godt tænke mig at strikke en Nessie af. Hilsen Else Marie, Vejle

Fru Andersen sagde ...

Hej jeg er ny her på bloggen, men nyder den i fulde drag, syntes det er dejligt at følge med i hvad du laver.
Når jeg hører om tante Grøn eller ligende, mindes jeg altid min barndom for lææænge siden,der blev vist en børneserie i fjernsynet, den handelede om tanterne Grøn, Brun og Lilla. Det var uden tvivl min barndoms ynlings serie.Dejlig med barndomsminder :) Og måske hvis jeg er heldig dejlig strik blandet med minderne:)

Marianne sagde ...

Tante grøn er et helt fortryllende sted at komme. Man føler sig altid velkommen og så har de bare så meget man ikke kan leve uden;0)
Var der inde forleden, kunne ikke huske hvad det var jeg glemte , nu ved jeg det - det var da lige netop det garn.
Håber det bliver mig :) der vinder.
Dejlig weekend til dig og din dejlige familie

Kirsten Krat sagde ...

Fint beskrivelse af tanterne og deres butik.
Har aldrig været der men et besøg på deres stand er et must når jeg er på messe i Middelfart og Fredericia.
Herligt garn, har længe haft planer om et Nessie, så det kunne være fedt at vinde det.

Kirsten

Anette sagde ...

Sjov ide med et interview på bloggen. Garnet ser superlækkert ud - det vil jeg da gerne eje.
Anette M

Anonym sagde ...

Spændende at høre lidt mere om Tanterne... har jo hørt om dem gennem diverse blogs, men har aldrig selv været derinde. Det må der rådes bod på, næste gang jeg befinder mig i Odense!

Eline sagde ...

Når jeg er i Odense skal jeg altid ind hos Tante Grøn. Udvalget er stort og så er jeg vild med deres udvalg af knapper :)

Håber jeg er heldig i lodtrækningen.

Mette G. sagde ...

Har da også kun god erfaring med "Tanterne" via nettet. Nessie er på to-do listen. Jeg har ikke nået det endnu, men ......

Ida/FarEastLogbook sagde ...

Det lyder som en skøn butik! Krydser fingrer!

Ingrids strik og patchwork sagde ...

Lækkert tørklæde....og iøvrigt en butik, jeg har god erfaring med via nettet.

Mange hilsener

Ingrid
Samsø

Heidi Lund Bjerregaard sagde ...

Jeg har besøgt Tanterne, da de bor ½ times kørsel fra mig ... Pudsigt, at jeg for ca. 40 år siden elskede at være Tante Grøn til fastelavn ... Forresten så fandt jeg vej til denne hjemmeside, da jeg søgte efter opskrifter på sjaler - og så dukkede Nessie op ad cyberspace-dybet ;o)

1funkyknitwit sagde ...

Can't read the post but this shawl which I know is yours as I recognize it is very pretty :D

That shop looks lovely too, my wallet will be glad it's not allowed inside ;)

Jules sagde ...

I really like your shawl--is there a pattern written up for it? I tried to find it on Ravelry but wasn't able to. Tak!