Hæklenålen gløder!

Det er vanedannende. Tanternes Tykke Garn. Der er røget endnu en taske af hæklenålen - denne gang i en fin ensfarvet lilla med gul kant og hele 2 slags stropper. Jeg fik smuglet lidt mere garn med hjem i lørdags, da Tanterne havde Store Strikkedag.

Arj, det er ret umuligt at smugle de enorme nøgler hjem - men tasken tager ca. så lang tid at hækle, at du sagtens bare kan sætte dig ned, hækle tasken og smugle en ny nøgle med hjem i din nye taske samme dag. Tro mig - jeg har gjort det.


Jeg har brugt min "basismodel" fra sidst - men varieret den ved at lave hanken lidt anderledes. Denne gang har jeg placeret en knap på hver side af tasken, hvor jeg så kan knappe en hank på. Jeg har hæklet 2 hanke - eller en lukning og en hank.


Se projektet på Ravelry lige HER og HER er et billede af de mange enorme nøgler nede ved Tanterne.


4 kommentarer:

1funkyknitwit sagde ...

Fantastic colours together and so much fun with the two handles :D

Anonym sagde ...

Hej Julia Zahle
Har været i Tante Grøn og købe de enorme nøgler, som jeg jo så på din blog. Har også været inde på Ravelry og se dine projekter, men jeg troede der var en opskrift på den sorte med hvide prikker og de hvide hanke. Det mente tanterne også, men vi kunne jo ikke finde den. Kan du ikke sådan cirka lige skrive hvordan og hvorledes i store stræk du har lavet den? Er bare helt vild med den.
God sommer Jeanne

Julia Zahle sagde ...

Hej Jeanne,

Jo - hjertens gerne - men jeg er sikker på opskriften er dernede - måske er den bare ikke blevet redigeret endnu...

Start med ca. 12 lf og hækl rundt. Ikke i omgange som sådan - men bare rundt i omgange i en spiral.

Start med at hækle 5 masker i den 2. lf og i den sidste lf.

Lav da udtagninger 4 steder på hver omgang indtil bunden er lavet. Hækl så opad ved at hækle en omgang fm på skivens overside - og hækl så opad med 2 udtagninger i hver side til du synes den er stor nok i omkreds. Så hækler du ellers bare rundt indtil du synes den er høj nok.

Sy håndtag på og sy 2 fm sammen i 4 hjørner, hvis du vil have den til at se lidt mere firkantet ud foroven. Se evt. billederne.

Håber det gjorde det - opskriften nede ved tanterne er MEGET bedre beskrevet.

Anonym sagde ...

Hej Julia Zahle
Har først lige været inde og tjekke din blog, da vi, min mand og jeg har haft travlt med at sætte drivhus op og lave fine nye bede og flyttet en masse blomster.
Tusind tak for hjælpen. Glæder mig til at gå i gang og få tasken færdig, så den kan blive luftet en tur i byen.
Venlig sommerhilsen
Jeanne