Nessie

Det sjove ved Nessie er at den kan varieres så meget uden at de to egenskaber, der gør den til en Nessie ikke brydes - den åler sig nærmest om en, når man har den på.

Jeg har samlet en række links til de forskellige Nessie´er jeg har lavet, så du kan få inspiration til at lave din egen Nessie, som du har lyst til.

Opskrifterne på Ravelry og her på Aalerusen er en smule forskellige - men har samme konstruktion. Hele humlen er netop at Nessie kan strikkes på hvilket som helst garn. Bare sørg for at måle din strikkefasthed inden du går igang, så du ved hvor mange masker, du skal begynde med. Nessie bliver ca så lang, som de antal masker du slår op med - det vil sige det er nemt at regne sig frem til hvor lang din Nessie bliver.

Laver du en strikkeprøve, vil du også finde ud af om du synes faldet bliver som ønsket eller om du skal ændre boblerne eller om du overhovedet skal lave boblerne.

Her er opskrifen på bloggen - og her er et link til opskiften på Ravelry.

Jeg strikkede den første Nessie i Berlin. Den er min yndlings. Her er linket.
Den anden Nessie er lige her. Den tredje fik bobler - den kan du se lige er. Ivalo har også fået sin egen
Nessie i håndspundet garn, som kan ses lige her. En håndspundet version kan du se lige her.

Hvis du aldrig har strikket vendepinde eller strikket bobler og er lidt forloren ved at slå op til en voksen Nessie, kan du strikke en mikro-øve Nessie. Den finder du her.

Mange har taget Nessie til sig og lavet deres egne versioner. Een af mine mange yndlings-Nessier kan du se lige her.

Der er flere og flere, som lægger deres Nessie´er ind på Ravelry. Se alle projekter her - og du vil opdage at Nessie også findes på tysk, engelsk og norsk.