I kolonihaven - forårsrengøring

Vi har været hjemme i 2½ time nu. 4½ intensive timer med rengøring, gren-rydning, bunke-flytning og oprydning. Solen varmede ind af vinduerne, hjalp gas-varmeren med at gøre huset strømpesokke-egnet. Og gulvvasken hjalp til at Ivalo ikke fik års skidt og møg i hænderne.


Vi overtog kolonihaven små 3 uger før Ivalo blev født, vi fik ikke gjort meget derude inden hun til, andet end lidt smiden ud, fjernen bunker af jord bag huset og generel oprydning. Christian og Farfar tog det største læs på sig, mens jeg var sammen med Ivalo inde i huset.
Nu er det anderledes, og Ivalo kan sidde og være med i sin højstol, mens Mormor og jeg fik forårsrengøringen overstået. Det er dejligt at rydde op og få smidt det ud, man ikke bruger. Befriende.
Hun sad og dirigerede fra sin tronstol - hendes lækkerhed - og var ikke sen til at fortælle os hvis vi havde glemt noget skidt i hjørnet. Eller sådan lød det i hvert fald. Hun sad der i sin forlængede trøje og var smuk og fuld af liv.
Far og Farfar var fuld gang ude i haven og da jeg så ud - mens gulvet tørrede ude i køkkenet - kunne jeg snart ikke kende haven. Ryddet, græsset slået, træerne beskåret, roserne klippet ned. Jeg har ikke fortand på haver. Men det har Farfar heldigvis, så vi er lykkelige for hans hjælp.


Alle krukker og potter blev sat ind i drivhuset; glas, kopper, tallerkner blev sat ind i skabet. Og 3 store sække med skrammel og ubrugelige ting blev kørt til genbrug. Åh, hvor jeg dog glæder mig til sommer, hvor grillen er tændt, varmeovenen buldrer, når lysene i lanternerne er tændt og krydderurternes dufte spreder sig om os.

Maden er sat over, vi skal have bagte kartofler rørt med bacon og svinekødsbøffer til. Og hvidløgssmør, ikke at forglemme. Ikke det sundeste, men nemt.

Her ses den færdige halsklud, klar til at blive pakket ind og sendt til Sverige. Jeg er tilfreds med den, kan endog lide den.

3 kommentarer:

marianne sagde ...

Smuk unge, og dejligt at få ryddet op og smidt ud.....det letter helt ind i hovedet!!

Fríða sagde ...

nej, hvor hyggeligt det ser ud! glæder mig til at se flere billeder fra jeres "getaway" til sommeren.
kh.fra Island
Frida

Julia Zahle sagde ...

marianne - tak. Ja, det er utroligt som man bliver befriet bare ved at rydde op!

Frída - jeg kan ikke lave det flotte "d" i dit navn, men jeg glæder mig også til at vise billeder derfra. Hvis du skulle komme til DK i løbet af sommeren, er du også velkommen til at kommeud og besøge os der!