Det nye...

Naviahæfte kom med posten i formiddags.

Sad og følte mig lidt ensom og alene igår morges og klikkede lidt rundt på nettet. Ålen var taget på job og kom ikke hjem før efter midnat, Ivalo var afleveret i vuggeren og jeg sad der og kunne egentlig godt tænke mig en gåtur, men ryggen/lænden/hofterne (som jeg mistænker for at lide lidt af bækkenløsning) ville ikke rigtig andet end at jeg sad stille i sofaen.

Inde på Webstrik tikkede denne lille reklame ind fra Eventyrgarn: Det nye Navia-hæfte. Et hurtigt kig fik mig overtalt. Jeg MÅTTE have det hæfte! En pigekjole med lange ærmer, en top/vest med snoning, en strikket kjole og ikke mindst alle de søde huer. Ja, skibstrøjerne måtte jeg også eje opskrifterne på!

Da jeg alligevel sad derinde og skulle betale porto og hvad ved jeg, tænkte jeg at det var en god mulighed for at på afprøvet regnbue-kaunien. Jeg har længe tænkt at farverne var gode til børnestrik og nu ligger nøglerne og venter på jeg får nogen af de projekter færdige. Jeg NÆGTER at slå nye strik-stykker op før jeg har Ludo færdig!! Har målt og gjort ved på Ivalo, og hun kan godt passe en størrelse 1 år dette forår. Jeg har travlt - men det gør ikke noget - den er skøn at strikke og garnet er jeg stadig vild med.

Nåmen, jeg fik bestilt igår morges og i formiddags var pakken her i Odene hos mig. Det kan man kalde hurtigt! Det er i øvrigt ikke første gang jeg har handlet hos Eventyrgarn og har fået god service, så jeg kan varmt anbefale at handle der.

Christian kom hjem fra hovedstaden i nat - hørte ham ikke buldre ind, havde garderet mig med ørepropper - og han havde ikke nogen vilde historier om brande og sprængte solcentre - heldigvis.

I løbet af igår fik jeg endnu en hue færdig. En slags baret-hue, først tiltænkt mig selv, så Ivalo - da den så lidt lille ud - så igen mig selv efter den var vasket. Den er tør lige om lidt og den vil fint passe de Mitered Mittens (Linker til Ravelry) jeg er igang med. Samme garn - det billige fra England. Tommelen på vanterne gør, jeg ikke rigtig gider dem - synes ikke rigtig det ser rigtigt ud - måske er det bare indtil jeg får den færdig...? Batteriet i foto-apparatet er fladt, så ingen billeder i dag. Huen er strikket efter denne opskift.

Vi overvejer at købe bil. Vi bor akkurat midt i byen og solgte vores tidligere bil for en tre-fire år siden da den stod og kostede penge på parkeringspladsen - vi købte nye cykler i stedet og indtil nu har det fungeret ganske fint. Når vi har haft behov for en bil, har Farfar været ualmindelig god til at låne os sin eller også har han kørt os. Jeg har ikke kørekort.

Nu har Ålen fået et job hvor en bil er god at have - de få ture om måneden kan stort set tjene de penge ind det koster at have en bil og jeg oplever for første gang i mit liv at tage mig selv i at mærke et behov for at have bil i hverdagen. Ja, det er stadig på overvejelses-niveau, men hvis jeg kender os ret, så har vi en bil inden året er omme. Vi skal bare lige finde ud af hvad det skal være for en bil - Og jeg skal *gisp* have kørekort.

6 kommentarer:

strikkeforsker sagde ...

Ang bil. Det er et bundløst hul, man hælder mange flere penge i end man liiige tror. Hvis hans job "kræver" bil, må firmaet vel stille en (firma)bil til rådighed oder wie?

Vi har kig på den delebilsordning Hertz administrerer i Odense. Meeeen måske jeg må æder mine ord til efteråret :-)

Rineke sagde ...

Damn du er plaget i denne her graviditet, hva? håber det ikke rigtig ER bækkenløsning, men hvis du har mistanke skal der nok være en professionel der kigger på dig. Pas på dig!
Det med *gisp* kørekort genkender jeg. Jeg 'fik' kørekort som 39-årig og mange gange har jeg sukket at det skulle jeg vist have gjort sådan cirka 20 år siden. Man er lidt mere bange af sig som mor værende også!!
Men hey, der er så mange der kan finde ud af det! Hvis man kan strikke så kan man også køre bil.

Julia Zahle sagde ...

Ulla - Vi har haft bil før - så kender udgifterne. Udsigten til to børn uden bil - er bare ikke sjov og nem... Vi ser en til to gange om ugen at vi har behov farfars hjælp, dette gør vi må se på om vi ikke selv skulle skaffe os en bil. En bil ER jo "bare" en udgift - det kan aldrig betale sig økonomisk at have bil - det er alle de andre fordele ved at have bil, vi vægter på nu og dem vi ser som større end den økonomiske del. Delebil har vi også overvejet, men det kræver vi opgiver en del af den frihed vi så gerne vil have ved at have vores egen bil - at kunne tage til Jylland spontant, eller hvad vi nu kan finde på.
En firmabil er jo heller ikke billig at have - Ålen fortæller det ikke kan betale sig at have firmabil i øjeblikket - og jeg kan ikke forestille mig at et firma med 11 ansatte her i Odense vil købe en bil så Ålen kan bruge en gang om ugen når han skal ud til kunder.... *G*

Rineke - Jeg synes ikke det er sjovt at være gravid - men jeg tænker nu at det er sidste gang jeg er det, så kan jeg godt komme igennem den sidste tid. Lægen mener sagtens jeg har anlæg for at få bækkenløsning, da jeg er hypermobil. Men jeg slapper meget af og Ålen er god til at aflaste mig - Farfar er god til at køre mig ud på Uni og på den måde føler jeg mig godt rustet til den sidste tid. Jeg kan bare mærke at jeg får ondt fra lårbasserne og op til lænden oftere og oftere i takt med maven vokser - men tror ikke der er så meget at gøre ved det - andet end de forholdsregler jeg har fået med oppe fra lægen.

Jeg ER lidt af en bangebuks når det gælder trafik - men kan heller ikke se jeg IKKE skal have et kørekort før eller siden. Har bare ikke set nogen grund ti det før jeg selv havde en bil jeg kunne bruge.

Bettina sagde ...

Velkommen i klubben, Julia, sidder som 3-årig uden kort. Der har aldrig rigtigt været råd. Men bør - og vil nok osse, selvom det virker som en fjollet udgift når bilen alligevel er med gemalen på job hver dag. Det giver dog også mange begrænsninger, kan vi efterhånden se.
Og dine holdninger til bil er lige som jeg også mener - det er en udgift, men man får også meget igen på det - lidt som at ha' børn. *fnis*

Julia Zahle sagde ...

Bettina - ja, det ER en udgift - en luksus man betaler for og som vi gerne vil betale for nu. Men så skal den rigtige bil findes. Og det er jo lidt af en jungle derude. Vi har kig på en Kia C´eed nu - den er forholdsvis billig, diesel-økonomisk og en rigtig familie-bil... *GG* Man skulle ikke tro at min første nye bil skulle blive en familie-bil, men jeg gør også mange ting omvendt... *G*

Og ja - lidt som at ahve børn... *GGG*

Frida sagde ...

Forstår godt at du blev nød til at købe Navia bogen. Jeg købte den med det samme, at jeg så, at der var kommet en ny bog :)
Glæder mig se noget strik derfra :)