Endnu mere farveleg

Jeg er ramt. Eller bare udfordret. Døjer med en små-skavank i højre ben, der gør jeg ikke kan sidde længe af gangen, uden jeg lige skal op og stå og bevæge mig. Faktisk har jeg svært ved at falde i søvn på grund af det, så jeg lå længe og legede grill-kylling i går aftes. Det betyder også jeg ikke kan koncentrere mig længe om at læse, så jeg føler mig lidt ramt.

Og så har vi ikke haft varmt vand i små 14 dage nu. Det har betydet kolde brusebade til os forældre og håndvasks-bade til Ellen og hvor vi har kørt Ivalo ud til Mormor, når hun fik skidt nok bag ørerne. Det i sig selv er anstrængende nok; men jeg er nu bare mest irriteret.

Irriteret fordi "damen" i receptionen, hvor vi skal henvende os med problemer som disse sagde: "Så må I jo varme noget vand på komfuret", da vi i sidste uge mente 14 dage var for lang tid at vente på håndværkere... Eller da vi stod nede i receptionen 10 minutter i 9 og fik besked på at komme tilbage 10 minutter senere, når hun officielt var på arbejde.

Jeg kommer måske over min irritation, når jeg forhåbentlig senere idag kan tage mig et 20 minutter langt varmt bad. Og få vasket håret 2 gange, som jeg bedst kan lide.

Til gengæld er det kolde vand også kilde til store latterkramper, når Ålen og jeg skiftes til at stå derinde og hvine som små piger, når håret skal skylles og sæben vaskes af under armene.

Ellers har jeg eksperimenteret med farver og garn. Jeg har forsøgt at lave "semi-solid" farvede garner og fibre og det er nu lykkedes OK. Jeg har anden omgang fibre i ovnen lige nu og glæder mig til at se resultatet senere.

Garnet er Coral fra Filcolana, jeg lagde garnet tørt i en stor bradepande og lod det selv suge farvebadet til sig, hvor jeg halvvejs i farvningen duppede de sidste hvide rester under. Fibrene gjorde jeg vådt først, pressede så meget vand ud, jeg kunne med hænderne og lod også den suge farvebadet til sig i ovnen. Begge lod jeg køle natten over og nu efter et par dage er de begge tørre og klar til at lege med.

Og så har jeg spundet mine pladegarns-rester sammen. Jeg ved bare jeg ikke får resten af pladegarnet brugt - jeg bryder mig ganske enkelt ikke om at strikke i det - og livet er for kort til at ærge sig over sådan noget. Det tog ganske, ganske kort tid og nu har jeg et stort bundt kradsende 2 trådet nøgle og et mindre nøgle navajo-tvundet nøgle.

3 kommentarer:

Birgitte sagde ...

Du er godt nok blevet go' til at farve og spinde - det ser godt ud!

Anonym sagde ...

Det er meget smukt dit garn !
Venlig hilsen Hanne P.

Julia Zahle sagde ...

Birgitte - tak skal du have!

Hanne - også tak til dig. :-)