Den magiske vest

Nogen gange, ved man bare, når en opskrift rammer rigtigt. Allerede i udstillingsvinduet, spottede jeg denne vest og nærmest løb ind for at erhverve mig garn og opskrift. Første gang, jeg forelskede mig i modellen, var faktisk voksen-modellen - Ja, de har den også i voksen-størrelse!!
Ann Harrison har gjort et hit. Jeg spår denne til at blive en ægte blog-basker - jeg vil anbefale alle at prøve at strikke den til deres barn, barnebarn, nabos datter eller til velgørenhed. Den er sjov at strikke, opskriften er velskrevet og den findes i størrelser fra 1 år til 14 år. Der er ingen sammensyninger og kurven er strikket med vendepinde. Garnet er bomuld, hedder "Batik" og er fra G-B Wolle.
Den er simpelthen den smarteste og sjoveste barne-vest, jeg har set længe - OG den sidder perfekt på Ellen, når hun leger - den falder ikke ned over skulderen eller kommer i vejen for noget som helt. Garn-valget er perfekt, selvom jeg også ser gode muligheder i at strikke den i melerede uldgarner - eller i de der multi-farvede stræmpegarner vi alle har liggende.
Mine ændringer: Jeg har udeladt mini-snoningen midt i det glatstrikkede og strikket den sidste maske vrang, hvorefter jeg har taget den første maske løs af. Dette for at give en pæn kant - og det er desuden lettere at samle maskerne op til sidst, for at lukke af. Eller INGEN ændringer - den er ganske enkelt perfekt. Jeg har strikket den på pind 3½, fordi jeg strikker stramt - det vil sige at det er en størrelse 1 år. Det har gjort vesten til den lille side, når det er til Ellen, men jeg synes den passer skide godt til hende.
Jeg har lagt flere billeder ind på min Ravelry-side, du kan se HER og HER er linket til Tante Grøns hjemmeside, hvor du kan købe din egen opskift og garn i størrelse 1-2 år for kun små 70 danske kroner. Jeg har brugt lidt under 1½ nøgler Batik til denne, så du kan få 2 små veste ud af 3 nøgler. Fantastisk.

Opskriften hedder "Børnevest i batik" - men jeg synes nu den skulle hedde "Den magiske", som jeg synes er noget mere rammende i beskrivelse.

7 kommentarer:

Kolorista sagde ...

Nøj, den er skøn - den ville jeg gerne lave til mig selv, sagde hunden!!! Kh Lisbeth

Birthe sagde ...

Den ER magisk , har ihvertfald magisk tiltrækningskraft på mig , skønne farver ... får det som du , jeg må eje :-)
God søndag

Ellen sagde ...

Nej, hvor er den flot, rigtig forårsagtig. Det må prøves, men ikke nu,de planlagte projekter først, der skal bruges af lageret.God søndag.

Frida sagde ...

Ejjjj hvor er den nydelig...den må jeg bare strikke.
Gik straks ind på deres hjemmeside for at bestille, men jeg finder den ikke der...Ved du, om den ligger derinde?

Anonym sagde ...

Den er vildt sød!
Jeg har dog også problemer med at finde opskriften :o/

Julia Zahle sagde ...

I kan smide en e-mail eller ringe til Tanterne på salg@tantegroen.dk og 66 13 24 48. Jeg kan heller ikke se den på hjemmesiden, men jeg ved at de er gode til at hjælpe over mail og telefon. Det er nok fordi modellen er ny i butikken. .-)

Frida sagde ...

Tak for hjælpen. Nu er en mail på vej til Tanterne :o)