Luksus Nessie

Endelig! Fristes jeg til at sige, blev min nyeste Nessie færdig. Strikket i tynd silke - Ito Kino - med enkelte accenter af Urogami. Faktisk kun i alt 4 pinde med Urogami.

Jeg ville strikke en let og mere luksuriøs version af Nessie, som de fleste kender som strikket i ret - nogen gange med bobler. Denne gang er jeg startet med en lille ombukningskant, dernæst brombærmønster (eller treeinghedsmønster) og afsluttet med et bølgemønster (også kendt som havskum, påfuglemønster eller feather and fan på engelsk).

Til sidst endnu en lille ombukningskant med kontrastfarverne. Jeg tror, der ville have været lige akkurat nok til en almindelig aflukning, (se billede af resterende garn her), men havde besluttet mig for en rullekant.

Måske du også kan få en lille rullekant, hvis du udelader de sidste 3 vendinger i bølgemønsteret og udelader mini-ombukningskanten, der tager 4-5 pinde at strikke - og dermed få en skøn luksus-Nessie for kun 88 kr i 100% silke.

Tørklædet er meget langt - hvilket var lidt en gambling, da jeg hverken lavede strikkeprøve eller talte hvor mange masker, jeg slog op. Måske var det i omegnen af 400-450 masker? Heldigvis fik Luksus-Nessie den længde, jeg ønskede og sidder smukt på min skuldre.

Det var ikke sjovt, de første pinde i brombærmønsteret - men fordi jeg bruger vendepinde, så bliver det pludselig sjovt og nemt fordi jeg strikkede på færre og færre masker efterhånden som jeg kom frem. Bølgemønsteret var overraskende overhovedet ikke kedeligt at strikke - der var akkurat lige variation nok til at det nemme mønster ikke blev kedeligt og de spidse spidser på mine KnitPro-metalpinde hjalp mig meget.

Vil du se flere billeder, så tag et kig på Ravelry lige her.

Grunden til jeg gik i gang med denne version, er at jeg skal afholde en workshop i netop Nessie til Strik Brande Glad i efteråret. Her får du muligheden for at strikke din helt egen version af Nessie - som er så nem at variere.


2 kommentarer:

unikarina sagde ...

Så smukt... og meget lækre farver. Måske jeg skal have prøvet kræfter med Nessie...

www.frunielsen.com sagde ...

Hvor er det dog smukt---utroligt at du kunne få det ud af 50 g-----jeg er silkeelsker ud over alle grænser---væver rigtig meget og gerne i silke---det kan bare ikke blive mere lækkert.
Hvilken pind har du brugt?
Jeg må da igang
hilsen frunielsen