Stilleleg

Det er søndag og resten af familien ligger lige nu og får en lur. Eller Ellen mangler stadig at falde i søvn, men ellers er her ro - og det er lige noget for mig og min hovedpine. Nogen gange er der bare for meget fart på sådanne to tøser...

Men lige nu sover de - Ivalo og Ålen lige her i stuen og Ellen i sin seng. Der snorkes lidt her og nu, men jeg sidder med behagelig musik i øregangen og strikker. En gang i mellem smutter jeg en tur på nettet, men ellers arbejder hænderne flittigt med dette strikketøj.

Det er en Leaf Yoke Top fra Knit.1 - med ændringer:
  • Jeg strikker ærmer på. Hvor lange disse ærmer bliver, er endnu uvist. Garnet er oprindeligt købt til en tætsiddende ribstrikket top (hvad tænkte jeg lige på dér...?!?) uden ærmer, så jeg var lige et smut forbi Käthe for at se om hun skulle have flere nøgler liggende på sit fjernlager. Hun kunne helidgvis grave et enkelt nøgle frem, og jeg er nu temmelig sikker på i hvert fald korte ærmer. Jeg håber på 3/4 lange ærmer.
  • Jeg har ikke lukket af efter bladmønsteret, men fortsat direkte i glatstrik. Umiddelbart ser dette ud til at fungere udemærket når jeg har prøvet den på, men det er jo ikke helt til at vide, før jeg er færdig.
  • Jeg har lavet en række udtagninger a´la denne kjole, i stedet for vendepinde til busten, som ellers angivet i opskriften. Det er ikke en tæt siddende top, jeg går efter, men en lettere løstsiddende èn af slagsen.

En sød kvinde på Ravelry kom med en stor komliment til mig et par uger siden. Hun havde fulgt mig nogen tid og havde lagt mærke til at jeg ofte laver ændringer til opskrifter, så de passer til mig og mit temperement - og at dette så meget vellykket ud. Og dette gjorde mig meget glad. Og gjorde så også at jeg selv lagde mærke til at jeg har nået et af mine store strikke-mål; nemlig at blive så dygtig og sikker på min strikkekunnen at jeg tør tilpasse opskifter til mig.

Når jeg blogsurfer på diverse strikkeblogs (tag bare et kig på min blogroll) er det altid så inspirerende at se hvordan de garvede strikkere laver deres tilpasninger - og sommetider hjælpe en designer med at deisgne en mindre velskrevet opskift færdig. Jeg så op til disse kvinder og de har bestemt været med at give mig blod på tanden i min stræben efter at blive bedre og lære, lære, lære!

Så - jeg kan sætte flueben ved ét af mine mål og fortsætte ned af listen med hjælp fra andre bloggere - fra hele verden.

P.S. Billedet er fra min tur på Uni i går. Man kan nå meget mellem 9 og 10 inden biblo åbner.

1 kommentar:

julia sagde ...

Hej Julia - har linket til dig her fra http://blogs.jp.dk/indefra/2010/01/26/g%C3%B8r-det-selv-igen/