Om semesterstart

Jeg har tiden indtil posten kommer med mine BA-bøger til at strikke på alle mine wip´er. (Skønt, når jeg blander engelske strikke-slang på danglish, ing?)

For efter et lille 4 timers-møde med BA vejleder Hr. Majbom, er det sådan rigtigt gået op for mig at denne BA kommer til at tage alle de timer, jeg ikke kommer til at bruge på mine 3 andre fag dette semester.

Lad os bare kalde min vejleder for Sergent Vejleder fremover. Han kan få den sejeste bad-ass mf til at pive som en lille pige. Det bliver hårdt og sejt, det her semester. Men det bliver også spændende, interessant og jeg glæder mig. Hr. Sergent Vejleder har styr på det, han skal have styr på - og så skal jeg bare have styr på mit eget, hvilket jeg har rimelig tiltro til, jeg nok skal få i løbet af dette marathon af et semester.

Men - som det ser ud nu, kommer min BA til at handle om hvordan den moderne forskning benytter tragedierne som kilder til en græsk selvforståelse og hvordan grækernes forhold til perserne var omkr. det 5. årh. fvt. Altså tæt på mit områdefag sidste semester, hvilket jeg finder smart, da jeg ikke har nogen anden erfaring med antik-historie end det, jeg har lært i Europa i Verden 1 og føromtalte områdefag sidste semester.

Men - jeg skal desuden have Historie & Samfundsfag (som har bøger, der kommer til at koste 1600 DKK - dette er ret nedern´, men jeg holder humøret oppe), hvilket jeg har glædet mig til siden 1. semester. Min drøm om at læse samfundsfag på tilvalg og kandidaten er brast, så jeg vil nyde dette fag stort.

Ud over samfundsfagsholdet (fedt ord, er ikke sikker på det er et ord, men alligevel - fedt ord) skal jeg fordybe mig i den russiske revolution sammen med Hr. Kulavig og andre russisk-interesserede. DR2 har den seneste tid haft Rusland-tema, hvor Hr. Kulavig bl.a. har holdt foredrag om netop den russiske revolution - se det, hvis du kan. Det er spændende.

Men sidst, men ikke mindst - skal jeg have Europa i Verden 2, som er et hængeparti. Jeg dumpede mine 2 første forsøg og jeg har valgt at følge faget igen for at komme helt med på stoffet igen inden mit sidste og 3. forsøg skal lykkedes. I mellemtiden har de skiftet een af underviserne ud, hvilket glæder mig, da det er førnævnte Hr. Kulavig, som har taget over. Og ham kan jeg nu engang godt lide.

Men - alt det her kommer til at tage en masse strikketid fra mig, hvilket jeg synes er OK. Jeg bytter noget super-spændende ud med noget andet super-spændende. Og jeg har vel 1 - 1½ dag inden mine bøger kommer med Posten - indtil da vil jeg strikke-nyde og lytte-nyde til noget total fiktion i Pod´en.

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det lyder som om du går en spændende tid i møde. Hård bliver den sikkert også, men så længe du synes det er spændende, så går det helt sikkert.
Held og lykke med det hele!!!
Kh Karen

Nette sagde ...

Det lyder hårdt, men godt, du har valgt et emne, der interesserer dig, og hvor du i forvejen føle,r du står solidt med begge ben på jorden.

Jeg har bare lige et spørgsmål..
Det giver ok mening, at senere forskning er baseret på de tragedier, der end måtte være sket, og at man derud af kan danne en vis selvforståelse, men hvordan pokker kombinerer du det med grækernes forhold til perserne?

Julia Zahle sagde ...

Nette - det er tragedierne som f.eks. Medea og Perserne, jeg vil tage udgangspunkt i. Igennem disse tragedier vil jeg se om man kan se hvordan grækernes selvforståelse/identitet har ændret sig fra før perserkrigene, under perserkrigene og efter perserkrigene. Gav det bedre mening?

Birgitte sagde ...

Det lyder alt sammen spændende. Held og lykke med det! :)

Lisbeth sagde ...

Jeg har givet dig en award, da jeg nyder din blog rigtig meget.

Nette sagde ...

Aha, det giver meget bedre mening så.
Blev bare lidt nysgerrig. Det lyder rigtig spændende.

Jeg har forresten tagget dig i dagens indlæg på min blog. ;-)

hjemmemortil9 sagde ...

Åh, dejligt at du sådan nyder de emner og det fag du læser - ellers var det vel næppe heller til at holde ud.... jeg har givet dig en award - for jeg er jo så nydgerrig og nyder at læse med her hos dig...kh Susanne