Hjerte Hue

Endnu en opskrift fra Elizabeth Zimmermann er fløjet af pindene. "Heart Hat" kalder hun den - og hjertet er skabt ved smarte vendepinde i en kombination, jeg aldrig var kommet på selv. Selve hjertet er strikket i rester fra et Kastaniestrik-kit og resten er Lucca Fino i dobbelt-tråd - altså fra lageret. (Her kan du forestille dig et ret selvtilfreds smil).

Opskriften er ment til en voksen - jeg gik en smule ned i pindestørrelse for at ramme en størrelse Ivalo, som lige om lidt fylder 4 år. Ellen kan også passe huen og den er endda så elastisk, at selv jeg kan få den på uden at den klemmer alt for meget.

Jeg valgte at ændre en lille smule i opskriften ved at strikke begge hvide kanter med en lænkekant: slut med en vrang-maske og start med at tage en maske løs af - dette giver en fin kant, man snildt kan samle masker op fra. Og hvis man alligevel vælger ikke at samle masker op fra den, vil den bare være der og se pæn ud.

Jeg lærte at strikke I-cord-cast-off, hvor man lukker af på tværs ved at strikke en hestetømme. Synes du det lyder svært? Det er så latterligt nemt at jeg er lidt flov over jeg ikke har gjort det noget før. Følg EZ´s anvisninger og du kan ikke gå forkert i byen.

4 kommentarer:

Irene sagde ...

En sød hue til et sødt barn:-)

christunte sagde ...

Vildt sød hue...

Anonym sagde ...

Aj hvor er den bare sød. En rigtig tøsehue.

Kristine sagde ...

Nøj!
Den er nuser ;)