Hvornår må jeg gå med bare tæer?

Vi var på café i dag. Det var ikke super-varmt, men varmt nok til at vi sad udenfor og nød en varm kop kaffe (til mig), chili-øl (Ålens) og et stykke kage (til os alle 3). Ellen gik og tumlede rundt som sådan én på hendes størrelse nu gør og vi sad og så frem til en dejlig varm sommer med mange flere cafébesøg og forhåbentligt bare tæer i sandaler.

Cafébesøget var sidste stop på byturen, hvor der blev spenderet på sko til mor og barn. Jeg er i år særligt vild med Ellens gule og grønne sko, som jeg synes klæder hende ualmindeligt godt. Hun var også stolt af dem og viste dem til enhver, der gad se og høre på hende. "Ellen sko fine!" blev der gentaget igen og igen.

Hun havde Hjerte Huen på og jeg er mere og mere overbevist om den hue er nær perfekt til foråret. Den er blød, varm (men ikke for meget) og sjov at strikke.
For dem, der ser det hurtige aspekt som positivt, kan den også anbefales - den tog vel ikke mere end et par sving med nogen strikkepinde og så var den færdig. Den vokser med barnet; rillestrik er elastisk og selv jeg få den på uden jeg synes den føles træls og som du kan se, sidder dem temmeligt godt på Ellen også.

Min måske nevø har allerede sin nye trøje klar. Og jeg har endda besluttet at den også er til min måske niece, for jeg er fuldt overbevist om at piger også kan bære den. Skulle det ende med en nevø, skifter jeg dog knapperne ud.
Jeg har det stadig lidt ambivalent med trøjen, som er strikket i selvstribende strømpegarn, hvilket jeg ikke er helt vild med. Jeg har heller ikke endnu besluttet mig om denne trøje er så grim, at den er sej eller om jeg bare er overbevist om det er lykkedes mig at strikke en supersej trøje. Måske bare begge dele...
Udgangspunktet er Febuary Baby Sweater af Elizabeth Zimmermann, som jeg er blevet noget så vild med siden jeg tog mig god tid til at læse et par af hendes bøger. Hun rammer fuldstændig plet hos mig, fordi hun ikke kun giver opskriften, men også tanken bag: HVORFOR hun vil have vi gør sådan og sådan. Det er guld for strikkere, der ønsker at bliver mere selvstændige og som gerne vil kunne tilpasse opskrifter til at blive mere personlige.
Jeg har strikket denne med samme maskeantal som EZ har angivet, dog med 3½ mm i stedet for 3. Jeg har strikket ærmer, bærestykke og bul længere, samt strikket rib med rullekant på kanterne i stedet for rillestrik. For at give trøjen mere vidde, har jeg strikket en knaphuls-stykke seperat på ved at tage masker op i kanten, som jeg igen har strikket rib med rullekant. (Kun i knaphuls siden, da rullekanten i kanp-siden alligevel ikke vil kunne ses).
Den passer Ellen PERFEKT lige nu, så den får hun lov at bruge indtil hun vokser ud af den.

3 kommentarer:

IF Stjernen sagde ...

den er blevet fin. Jeg bryder mig heller ikke om selvstribende garn til voksentøj, men synes at det kan være fint til ungerne. De kan som regel godt lide lidt spræl.
Og så er det altså praktisk at det kan smides både i vaskemaskine og tørretumbler.

Nette sagde ...

Tak for svar, Julia.

Jeg er heller ikke til selvstribet garn, men den her helt vilde farvesammensætning, der slet ikke passer sammen, er jeg lidt vild med.
Og det passer perfekt til sådan en trøje. :-)

unikarina sagde ...

Jeg synes cardiganen er blevet vild fed... og piger kan sagtens nemt gå i grøn og blå. Det er lidt sværere at smiden en lyserød bluse på en dreng...