Morfing Shawl

Først var det Haruni. Så var der ikke garn nok. Så var det Haruni igen - men med hvid kant. Så var der dømt pause i sk(r)ammekrogen det meste af sommeren mens jeg ventede på en god idé ville komme til mig i et anfald af krea-mani. Det kom ikke. I hvert fald ikke indtil en dag, hvor jeg surfede rundt i Ravelry og fandt Mara og Flamboyan. Begge smukke og simple uden at se kedelige ud, og uden at lyde alt for selvfed, så er mit garn så smukt, at det sagtens kan bære et simpelt mønster, som her er ren glatstrik og lidt rillestrik.

Strik udtagninger på hver pind ude i siderne, men kun på hver anden pind langs midten. Dette giver et bredt sjal, som er ganske velegnet til at bruge som halstørklæde. Jeg sørgede for at strikke den første maske på hver pind løst, så sjalet/tørklædet kan strækkes extralangt efter vask. Jeg strikkede den første pind uden vrangmaskerne for at få en pæn start uden "vrang-bulerne" i den lille farve, mens jeg på anden (vrang)pind lavede udtagninger i midten af hver vrang-rib, så ribben ikke blev for stram til at falde smukt.

Udtagningen var lidt besværlig, idet det betød at jeg skulle strikke den drejede opsamlede maske vrang i stedet for ret - men det blev så pænt, at det var hele besværet værd.

P.S. Ja, vi har kæmpe plakatstørrelser af pigernes tegninger på væggene og de bliver jævnligt skiftet ud og ja, vi har uhyggeligt mange ting fra Ikea i vores hjem og ja, Ellen sover stadig med babyalarm...


4 kommentarer:

Cloudberry sagde ...

Nydelig!!

Bettina sagde ...

Kan kun sige: ad 1) Har også børnetegninger hængende, i "galleri" op langs trappen mellem stue og 1. sal, lige ud til hoveddøren. ad 2) Gid, det var os, men afstanden spænder lidt ben og ad 3) Det gør Emil på 6 også jævnligt! Simpelthen fordi han er sart og let vågner, så når vi sidder i stuen nedenunder, kan vi ikke høre ham, og hvis vi lukker døren til hans værelse, kan vi heller ikke.
Hallelujah for babyalarmer! Det bliver nok det sidste "babyudstyr", der ryger ud her hos os! :o)

Og så ELSKER jeg sådan nogle sjaler med en kontrastkant...og spillet mellem sjal og ribkant...genialt. :o)

Julia Zahle sagde ...

Bettina - Der er jo en stor een lige her i Odense - det er da ikke så galt. vel?

Den babyalarm ryger lige så snart Ellen selv kan gå op til os, hvis hun trænger til nus. Jeg vågner ved det mindste klynk - og langt de fleste gange holder hun op inden jeg overhovedet når hen til døren. Faktisk skruer jeg lidt ned for lyden de fleste nætter, så det kun er den "rigtige" gråd, jeg hører og ikke de små, hun selv holder op med 5 sekunder efter.

På den anden side, så kan det blive nødvendigt med alarmen i et større hus, med flere etager, som I har, da jeg godt kan se ulempen ved at barnet vågner for meget ved at skulle ned af trapper og sådan.

Julia Zahle sagde ...

Og tak, Hege. :-)