Kender du Eisako Noro? Det er navnet på et japansk garnfirma, der har navn efter grundlæggeren. Der findes et hav af garner, hvoraf de fleste er særligt kendetegnet ved at have nogen udsædvanlige farvesammensætninger og fiberindhold. Jeg har selv haft fornøjelsen af at have strikket med mange af hans garner og har altid kunne lide den der blanding af det usædvaneligt skønne og lidt uperfekte, jeg synes der ligger i mange af hans garner. Faktisk må jeg indrømme jeg godt kan lide det lidt grimme, der er med til at provokere øjet i alt det skønne.

Der er flere, der mener at man enten elsker eller hader Noro-garnerne og det er jeg tilbøjelig til at tilslutte mig.
Jeg er Noro-fan. Jeg har handlet Noro her hjemme i Danmark til ganske ublu priser, fordi jeg har forelsket mig på stedet. Jeg har handlet udgåede Noro-garner til billige pund i England og jeg har stadig nogen få nøgler liggende på lageret klar til brug. Jeg har ladet mig indfange i eventyr-farverne og ladet fantasien løbe og der er kommet mangen en lækre sager af pindene over årenes løb her i Aalerusen. Hele 15 projekter er der kommet ud af min kærlighed til Noro.

Men jeg har også været lidt Noro-mæt. Jeg kørte lidt træt i farverne og savnede nye garn-varianter, der ikke indeholdt mohair. Det er faktisk lang tid siden, jeg har strikket i Noro-garn... Farveskiftene kræver sin opfindsomhed, for det er ikke alle projekter, der kan klare farverne og længden af farveskiftene. I takt med min trang til selv at finde på mønstre er vokset og da jeg rigtig fik øjnene op for vendestrik og de mange muligheder, der ligger deri, har jeg opdaget at Noro-garnerne er perfekt til vendestrik! Det gælder om at udnytte farveskiftene og lade garnet arbejde for sig selv og det kan godt være en udfordring at tænke minimalistisk og enkelt med et så højtråbende garn foran sig.

Tanterne har fået et nyt garn hjem fra Noro, som jeg har omsat til en lille halsklud. Jeg har parret garnet med en rest mohair-silke og kluden har holdt mig varm og farverig de sidste par dage. Der er strikket vendepinde og jeg venter lidt endnu med at gøre opskiften tilgængelig, for jeg har fået et par idéer, der gør kluden endnu dejligere at have på...

4 kommentarer:

LisBethLys... sagde ...

WOW! Det ser spændende ud! Viser du ikke lidt mere af halskluden, så vi rigtig kan se den?
God søndag til dig!
-LisBeth.

Miranne sagde ...

Da har vi noko spennande i vente. Gleder meg. Har forøvrig nesten strikka ferdig ein jakke i Norogarn, og den skal rekkast opp. Er ikkje fornøyd, og har betalt ein liten formue for garnet. Min feil, men likevel surt.

Hygge-Strik sagde ...

Åh mums for farver, Noro garn er for lækkert :-)

Sidsel sagde ...

Det glæder jeg mig til at se.... Lige "opdaget" Noro garn. Så en opskrift og blev helt vild af glæde fordi der er fuld knald på farverne...
Men *SUK* det er dyrt!!
Men check: På Ravelry: Klimt! Den er for fed..