FavoritstrikketøjetNår hverdagen byder på nye, spændende og sommetider lidt for spændende nye tiltag, så er det godt, jeg har mit strikketøj.

Der findes mange slags strikketøj og de kan alle sammen deles op i mange niveauer. Man kan dele strikketøjet op i hvad det er, man strikker: Trøjer, sokker, sjaler og så videre. Hvis man vil, kan man dele disse op i hvilke fibre, man strikker i eller om det er til børn eller voksne eller om man strikker til hankøn eller hunkøn.

Man kan også dele sit strikketøj op i strik til sig selv eller til andre. "Til andre" kan igen deles op i gaver eller til arbejde.

Men lige for tiden deler jeg mit strikketøj op i 2 kategorier: automatstrik eller koncentrationsstrik. Og det er automatstrikketøjet, der får min opmærksomhed. Jeg spurgte Aaleruse-vennerne inde på Facebook om hvorfor de synes, det er fedt at strikke. Mange svarede at det handlede om afstressning og det at lade maskerne arbejde sig selv, mens man slapper af.

Jeg synes ikke jeg har stress, jeg kan lide min hverdag og det, den byder på. Alligvel er det en hverdag, der ikke fordrer store strikketanker og komplicerede hulmønstre og kabler, der skal krydses på kryds og tværs.

Så jeg har ladet mine hænder arbejde på lette strikketøj´er; et par Yoga-sokker og en t-shirt. Jeg sad eksempelvis nede på 4-tallet og nød en Limfjordsporter mens jeg fik bullen færdig på t-shirten. Nu er jeg nået til ærmerne og skal beslutte hvordan halsudskæringen skal se ud. Det betyder at jeg skal tænke mig om og tage nogen beslutninger. Lige pludselig er t-shirten ikke så nem og automat-agtig og det betyder at yoga-sokkerne igen er blevet favorit-strikketøjet.2 kommentarer:

Dortheivalo sagde ...

Jeg købte bogen "to på en gang" om at strikke to strømper samtidigt og fra tåen og op. Jeg forsøgte et par gange, men har endnu ikke fået det til at lykkedes.. Det ser så let og nemt ud og kunne være en god ting at kunne

Anonym sagde ...

Sokkestrikning er ofte også min "go-to" strikketøj for lejligheder, hvor diagrammer, mønstre osv. ikke er gode.