Den lille frække Ellen


Alletiders Ballademager EllenBællenBøllowich

Hun er da ligeglad med at huen er en anelse for lille. Det er Ivalo også. Den er lyserød og de kan slås om den. (Tror de ville slås om retten til at træde i en hundelort, hvis det var).

Ellen er bare en ballademager. Hun er endnu ikke god til skjule sit bølleblik og jeg kan lugte balladen allerede inden hun selv er klar over hun skal igang med unoder. Ivalo er lidt mere i det skjulte og har for længst fundet ud af hun kan lokke Ellen til unoderne. Hun har bare ikke fundet ud af jeg kan høre hendes instruktioner nede fra kælderen endnu og tror jeg har overnaturlige evner, når jeg også skælder hende ud, når Ellen har hentet kager i køkkenet inden aftensmaden.

Huen har været færdig længe. Det er bare som om der ikke har været vejr til at få taget de gode billeder. Mønsteret har jeg selv sjusset mig frem til efter jeg så et af Wooly Wormheads huer fra den seneste kollektion ´Bambeanies´. Jeg har 3 af hendes andre bøger og denne Bambeanies skal også med i samlingen en dag.

Men denne hue fik jeg strikket på ganske kort tid. Garnet er 220 Cascaden, som jeg fandt hos Slavi i sin tid. På 4 (eller 4,5) mm går det stærkt i de små størrelser og mønstret var så at sige nemt, for jeg fulgte ingen andre regler end at der skulle være riller, bobler og huller tilfældigt. Jeg bliver nok nødt til at lave en ny i en større størrelse, så de i det mindste ikke skal have mærker i panden, når de har vundet "retten" til at bære huen...

Jeg tør ikke helt frigive opskriften, da den jo tydeligvis er inspireret af Wooly. Da jeg endnu ikke har læst hendes fremgangsmåde, kan jeg heller ikke afvise vi har brugt samme metoder, hvilket jeg jo ikke helt kan afvise, for umiddelbart kan jeg ikke se andre måder at strikke huer på skrå end den måde, jeg nu har gjort det.

1 kommentar:

Tine sagde ...

Hvor er jeg glad for at du havde garn nok.
Måske det hjalp at jeg krydsede fingre :-)
Det ser meget smukt ud, det sjal!