Hæklede, flade "perler"

For noget tid siden fandt jeg nogle flotte kæder med flade, hæklede "perler" på Pinterest. Linket førte mig til denne Etsy-butik, hvor de smukke smykker bliver solgt. Det ser ud til at hun hækler fastmasker omkring en metalring med en tynd tråd - og hun gør det meget smukt med en fin æstetisk sans for farver. Jeg fik dog lyst til at lave mine egne flade perler.

Mine flade perler er dog hæklet i Blomsterfrø fra Tante Grøn med hæklenål 2½ og består af halvstangmasker omkring det, de på engelsk kalder "sliding loop" eller "sliding circle". Jeg kalder det en justérbar cirkel. Her er en video, der viser hvordan.

Jeg har omkring den justérbare cirkel startet med at hækle 1 luftmaske for at komme op i højde og derefter hæklet 10 halvstangmasker inden jeg strammede cirklen til. I stedet for at lukke cirklen efter den 10. halvstangmaske, har jeg bare klippet garnet og hæftet enden så usynligt, som det kan lade sig gøre. Jeg har forsøgt at vise på billederne hvordan.

Et eller andet sted i mit lager har jeg brodérgarn i alverdens farver - jeg tænker at jeg vil dele garnet og hækle med en tynd hæklenål for at få helt bitte små flade perler til et armbånd. Skønt tidsfordriv og lige til at have med i tasken.

5 kommentarer:

Rikke sagde ...

Nej! Hvor er de lækre! Men der er vist ikke rum til fummelfingeri? Jeg tror alligevel jeg vil prøve efter din guide :-) For de er da for skønne :-)

Skribenten sagde ...

Jeg har også sværmet lidt for de flade perler, men uhh det er småt at sidde med. Indtil jeg får mine nye briller må jeg vist nøjes med at kigge på dem her :) De er blevet så fine og ja.. brodérgarn vil være super tror jeg.

Mie sagde ...

Det var dog den fedeste idé jeg har set længe..... Det skal klart prøves - tak for inspirationen :-)

Quentin sagde ...

mega ide skal prøves nu....

KirstenK sagde ...

Hep hep hvor er de fine...jeg har hæklet de små rundeller og limet en grønlænderperle i midten og efterfølgende limet den på en ørestikker...men dine flade perler er da helt fantastiske...