Nemt? Træls? Udfordring? TVstrik?


Denne er endt som et minisjal til Ellen. Kan du huske hvad jeg købte i Århus? Den saftige lækre uld er lige nu næsten færdigstrikket - jeg mangler kun 1½ rapport, så skal der lukkes af. Den eneste beslutning jeg skal have taget er om kanten skal lukkes meget løst af, eller om det bliver en strikket aflukning. Lige nu hælder jeg mest til den strikkede aflukning, som jeg synes er dejlig elastisk og pæn.

Det mønster, jeg vil lukke af i, tænker jeg også bliver noget lig Perfekt. Måske bare en lille bitte picot. Ja, det er en lidt mere tidskrævende aflukning, men det bliver også derefter. Smukkere. Mere elastisk. Pænere. Og det er umuligt at lukke for stramt af, hvilket er sket for mig et par gange.

Kaae og jeg fulgtes hjem fra Fiberfesten i lørdags - vi talte blandt andet om det at strikke ting, der er besværlige. Gider folk det? Jeg gider godt, men det skal ikke være en hhemmelighed at jeg da tænker over de masker og mønstre, jeg putter i designet - gider folk lave 120 2-drejet-vrang-indtagninger på en pind? Eller gider folk lave en provisorisk opslagning med 300 masker i lacegarn på pind 4?

Jeg har hørt fra flere at de ikke gider strikke Perfekt fordi den er lukket af på tværs med noget, der føles som en million picot´er. Fordi det er besværligt. Men det er jo det, der gør Perfekt så fin og særlig. Aflukningen. Det er dén detalje i et ellers nemt sjal/tørklæde, som gør den specielt fin og lækker. Og jeg var SÅ stolt efter den sidste maske blev lukket af, fordi jeg gav mig tid til at lave den Perfekt.

Jeg har lige nu et sjal på pindene, strikket i Urugami og Kinu - det er tyndt garn, pind 4, jeg lægger ud med en bise, der strikkes med provisorisk opslagning (for at give en fleksibel kant), med omkring 350 masker. Og for så at gøre det endnu mere besværligt og trælst, har jeg valgt brombærmønster, der består af 3 vrang sammen og 3i1 udtagninger. Det bliver SÅ smukt og fint. Det hele værd.

Jeg er helt med på at vi alle har brug for TVstrik. De kedelige og nemme vanille-strømper til at tage med ud, Nessie til strikkecaféen, så man kan strikke og snakke på samme tid. Jeg har gang i flere strikkesager på een gang, alle i meget forskellig koncentrations-grad.

Skal det hele være så nemt og hurtigt?

4 kommentarer:

Monstermønster sagde ...

Nei, alt skal ikke være på nybegynnernivå eller tvstrikk, for da går man tilslutt lei. En blanding utfordringer og en blanding lett-å-ta-med er supert.

Derfor er jeg litt lei av så mange nye strikkebøker som bare har prosjekter i tykk ull, så du raskt blir ferdig. De tynne sjalene/genserne/vottene tar lenger tid, men kan jo brukes i lenger tid og.

Lisbeth sagde ...

Nej, ikke alt skal være nemt og hurtigt, man må også gerne blive udfordret og derved lære mere. Derfor må jeg have gang i flere forskellige strikketøjer samtidig. Et sjovt svært, et nemt tv-strik, og så gerne et mindre til at tage med. Men så kan der gå meget lang tid mellem nogle projekter bliver færdige, og det er også demotiverende. Så sommetider beslutter jeg at lave alt færdigt før jeg må starte noget nyt, og det holder jeg sådan nogenlunde.....
Dejlig og inspirerende blog du har.

Laila sagde ...

Som dig har jeg gang i mange forskellige strik/hæklerier... noget der kan snuppes med i farten, noget der kan snakkes til i Caféen, noget der kræver min koncentration, også et tæppe! Det har jeg altid gang i :-)
Laila

Irene sagde ...

Nej, det skal det bestemt ikke! Jeg har ligesom dig gang i flere forskellige strikketøjer til forskellige lejligheder. Men det, der giver "kicket", når man er strikker, er da når man mastrer en ny teknik eller et nyt svært mønster, så fortsæt endelig med de "svære" opskrifter Julia:-)