Jeg er sgu egentlig ret smuk


Og min Kingscot gør mig bestemt ikke grimmere.

Garnet er Opera, som  er udgået. Købte det hos DAD garn i sin tid. Passer perfekt til opskriften - det perfekte match, da garnet er rundt og viser strukturerne så smukt.
Jeg har selvfølgelig valgt gule knapper (kan købes hos Yndlings-Tanterne) for at peppe den lidt neutrale grå farve op. Men jeg er glad for farven - den kan bruges til alt i min garderobe.

Jeg begyndte på denne for 100 år siden. 2009 fortæller Ravelry mig, og den røg helt i skammekrogen, da jeg blev for tyk til at kunne være i den og fordi jeg besluttede at pille ½delen af det ene forstykke op, da jeg opdagede en fejl.

Nu er den nærest lidt for stor, men det gør ikke noget. Jeg har haft den på siden knaphuls-stykkerne blev syet på - inden knapperne blev syet i.

Fordi jeg har gjort mig en masse erfaringer siden jeg begyndte på den, ville jeg gøre nogle ting anderledes i dag. Jeg ville spytsplejse undervejs - i guder, hvor var der mange ender at hæfte! Jeg ville lave vendepinde på skuldrene. Måske ville jeg strikke knaphulsstykkerne med forstykkerne, men kan ikke slippe tanken om at Norah ved hvad hun gør, når hun designer noget. Der må da være en grund til at hun har valgt, som hun gør...?

Men jeg ville stadig strikke forstykkerne og ryggen hver for sig. Fordi syningen giver siderne lidt hold til en trøje, der trods alt vejer 662 gram lækker ekstrafin merinould. Jeg synes selv at mine syninger så blevet SÅ pæne og lige og fine - det var ren fryd at se det hele gå op i en højere enhed mens nålen arbejde sig gennem maskerne.

Det er jo min første sweater, der er helt igennem vellykket. Den første med tilsatte ærmer og masser af strukturstrik. Ryggen er en rib med snoninger på nogen af rillerne - meget smukt. Det er min første strikkede sweater, som virker helt rigtig og jeg er vildt ivrig efter flere sweatre, har trods alt lager til flere....

Opskriften er virkelig godt skrevet. Hende Norah Gaughan er sej. Og mega-dygtig. Jeg har 2 sweatre fra hendes bog Knitting Nature på min to-do liste.

20 kommentarer:

Sidsel Sangild sagde ...

Ja du er ret lækker og trøjen er virkelig også helt passende til din lækkerhed. Uh, den bog er jeg også kommet til at købe. Nogle meget fine ting som jeg en dag vel bliver god nok til at strikke.

Miranne sagde ...

Ja - det er du!
Og jakken er flott, også :o)

Nina sagde ...

Det er du bestemt- og ved du hvad?! jeg tænker det faktisk hver gang jeg ser et billede af dig. Godt su selv siger det så vi andre kan slutte op :-) Og fed fed trøje!

Kirsten Amstrup sagde ...

Ja, det har du fuldstændig ret i, du er egentlig ret smuk. Du har også helt ret i, at din smukt forarbejdede trøje ikke trækker nedad på skønhedsskalaen. Den er så flot, så flot og jeg begriber overhovedet ikke, at det skulle være den første trøje fra dine hænder og pinde, der er "helt igennem vellykket".
Jeg må kigge nærmere på hende Norah Gaghan - tak for den inspiration.

Kirsten Amstrup sagde ...

Jeg har lige kigget lidt på hendes designs vist på Ravelry. Hun har godt nok stort format.

Uldbegavet sagde ...

2 meget smukke modeller, både trøjen og dig. Fin detalje med de gule knapper.

Lene sagde ...

Hej Julia.
Selvfølgelig er du lækker og det er trøjen også.
Godt du alligevel fik den lavet færdig.
KH Lene

Dortheivalo sagde ...

jeg ville slette ordet "egentlig" for det lyder tvivlende og det skal du ikke.. du ER smuk! (og trøjen klæder dig)

Fríða sagde ...

ja, det er du helt bestemt, og jeg tænker det hver gang jeg ser foto af dig. og det smukkeste ved dig er hvor glad du ser ud. og din flotte tröje gör så helhedsindtrykket slet ikke ringere.
kh.fra Island
Frida

marion sagde ...

Ja du er da godt nok lækker og den klæder dig rigtig godt :-) flot med de knapper der lige bryder :-)

dqpage sagde ...

Den er da hammer-flot !
og den klæder dig fantastisk !
Jeg kan godt forstå du ser så glad ud :o)
tillykke med den.
hilsen Mona

Lis sagde ...

Det er en utrolig smuk cardigan du har lavet der. Jeg er helt vild med de snoninger og de gule knapper. Wauv. Og jeg må give Frida ret, jeg synes også du er en flot pige. Det tænkte jeg også i Middelfart da du gav mig din sidste Visitkort.

Kh. Lis

Lydert sagde ...

JA, vel er du smuk - og det er din cardigan også

Birgitte sagde ...

Ja, der er du - og det et din Kingscot godt nok også blevet. Jeg bruger også selv min egen meget og er vild med Norahs designs (har efterhånden strikket en del af dem). Jeg synes det gør forkanten lidt mere fast at den er syet på - og pæn. Selvom jeg også havde min tvivl gjorde jeg som hun sagde. Jeg tænker at boblerne i strukturmønsteret kunne komme til at trække i kantens inderste retmaske så kanten ikke blev ligeså fint lige? Er vild med de gule knapper!

Camilla sagde ...

Ja det er du, men det vigtigste er jo at du selv ved det!! Dig og din ultra fede sweater klæder hinanden!!

Har lige strikket sokker i dit fede fede strømpegarn, de er på min blog lige nu hvis du vil se :)

Kirsten sagde ...

Helt enig ! Du ser brandgodt ud - og det gør din trøje altså også. Designet ser spændende ud. Hende Norah må vist lige undersøges nærmere...

Fru Kahr sagde ...

Ja, det er du, og I ser hammer godt ud sammen dig og Kingscot:-)

violykke sagde ...

Du er smuk og det er trøjen bestemt også :0)

Hilde sagde ...

Både du og trøyen er riktig vakker :-)))

Annie sagde ...

Ja! Du er helt vildt pæn!
Og nydelig trøje :)