Et strejf af solskin på en regnfuld dag

Det er hvad dette lille bitte sjal er. Hvis man da overhovedet kan kalde det for et sjal. Det er nok nærmere en halsklud. Det var meningen det skulle være et stort luftigt sjal, men jeg kan ikke forlige mig med mohair. I hvert fald ikke når jeg strikker. Så det blev til en halsklud og det er jeg tilfreds med. Jeg bandt det om min hals for 1½ time siden, da jeg skulle ud og køre og det varmede uden at over-ophede mig. (Jeg sværger - nogengange tror jeg at jeg er i overgangsalderen, sådan som jeg kan få hedeture!)

Det fnuldrer ikke (næsten). Skønt! For det er endnu et af de ting jeg ikke bryder mig om ved mohair - det har en tendens til at fnuldre og efterlade små trælse hår, der kan kilde i næsen på den helt rigtige "kildne" måde, så man ikke kan få fingre i det lille bitte mohair-uld-strå før man har siddet med hele klør fem oppe i det højre næsebor 13 gange. Ikke så pænt, vel? Men - dette mohairgarn fuldrer minimalt.

Opskriften er Shetland Triangle fra Wrap Style - det er der allerede skrevet så meget om, så det vil jeg ikke gøre mere ud af. Hvis du vil se flere versioner, så se HER.

Nåja - du tænker sikkert, hvorfor give sig igang med et mohair-helvede, når hun hader det så meget? Fordi det er pænt. Det ser så smukt, lækkert, luftigt og elegant ud. Og det gør mit mini-sjal - det er et lille bundt af solskin, når himmelen er grå og regnen siler på den der måde, hvor man bliver meget våd selv på en kort tur på det grå Lyn.
8 kommentarer:

grendesign sagde ...

Det er nemlig rigtigt, Julia. Florlette mohair-ting er såååå skønne at bære, men en sand pine at strikke.
Skøn gul sag du har lavet dig der.
KH Britt

Rosanna@eaviola.dk sagde ...

DET er simpelthen et SÅ flot tørklæde! Jeg er meget imponeret.

Jeg er gået igang med et sjal fra `sommerfuglen´. Det hedder blonde-stola og laves i kidmohhair. Det er SÅ skønt og flot, men for H....... det er møg-hamrende besværligt, jeg kan ikke se på maskerne hvor langt jeg er nået, og hvis jeg har strikket en fejl (?) så kan det først ses efter flere pinde.... og KID-MOHAIR ER TOTALT LATTERLIGT AT TRAVLE OP!...

Mette sagde ...

SÅ smuk!

hvilket garn har du brugt? Har 2 nøgler blodrød kidsilk haze liggende, skal lige samle overskud til swallowtail, for jeg vil også have florlet mohair! :-)

Julia Zahle sagde ...

Jeg har brugt Adriafil Kid Mohair nede fra DAD-garn til sjal-hals-kluden - men det er udgået, så der er ikke flere.
Jeg er selv ved at hækle noget i Kidsilk fra Rowan - skønt, skønt garn! - på trods af det er mohair.

Halsdimsen vil jeg da lige forsøge at skrive ned:

Jeg slog 102 masker op over 5 mm rundpind (60 cm) (eller 5,5 mm kan jeg ikke huske) og strømpepind 3,5. Tag pind 3,5 ud og saml til at strikke rundt.

Mønsteret går over 6 masker plus 3, men siden der skal strikkes rundt, udelod jeg de sidste 3 masker. (hvis du vil have halsedimsen bredere, læg 6 masker til, mindre - tag 6 masker fra).

1. rk: 3vr, 3r, slo, runden ud.
2. rk: 3vr, 4r runden ud.
3. rk: 3vr, 1r, 2r sm, slo, 1r; runden ud.
4. rk: 3vr, 2r sm, 2r, 3vr; runden ud.
5. rk: 3vr, 1r, slo, 2r sm, 3vr; runden ud.
6. rk: 3vr, 3r runden ud.

Jeg har lavet indtagninger i vrang maskerne, først 1 indtagning i hver anden vrang-bane (det går ikke op, men det gør ikke noget), dernæst, så der er lavet en indtagning, så der er en indtagning i hver vrangbane. Så har jeg lavet 3. og 4. indtagningsrunde i hver vrang-bane, til der sidst ikke er flere vrangmasker mellem mønsteret.

Disse indtagninger har jeg lavet efter gehør - altså når jeg syntes der "trængte" til en indtagning.

Julia Zahle sagde ...

Britt - er absolut dilemmaet med mohair... *suk*

Rosanna - skide-sejt at du er igang med et helt sjal. Kan kun håbe du ikke giver op ligesom mig... *GG*

Mette - Swallowtail er SÅ smuk! Glæder mig til at se din version. *S*

Mette sagde ...

tak for mønster - du er en skat! ;-)

FrkSnupp sagde ...

Det var lekkert med Shetland T. i dette garnet...en tålodighetsprøve å strikke i mohair, men det blir jo lekkert..

Birgitte sagde ...

Waaauuw - og sikke en god idé! Jeg har nemlig nogle små nøgler mohair liggende, som jeg ellers troede, at jeg aldrig ville få brugt; nu har du foræret mig en go' idé! :D