Til små-mønter

En lille silkepund til bitte små ting. Klemme-lukningen er købt hos Panduro, silken på udsalg i Stof2000. Til små-mønter, til maskemarkører, til småting.

Har lige nogen spørgsmål; hvad er en rynketråd - eller nærmere HVORDAN syr man en rynketråd i? På maskine - i så fald, hvordan? I hånden? Spurgte i Stof2000 (den i Kongensgade) hvordan man syede en rynketråd i, men hun kiggede meget underligt på mig og svarede "Det ved jeg ikke...!" Hm. Viste hende på en model hvad jeg mente og hun sagde jeg skulle så en elastik i...? - Ved at putte det i underrtråden??? Elastik? Hvis jeg nu ikke vil have det elastisk?
Nåja. Har sendt Little Arrowhead-tørklædet ned til Langeland til Karin - min Svigerfars lillesøster - og håber på det vil sprede lige så meget solskin som det har gjort herhjemme.
Kender I ikke det, når man får en god følelse i maven med en gave? At det på en måde lige pludselig går op for een, at denne gave vil man gerne give bort til en bestemt person? Sådan fik jeg det også med mit Seraphim-sjal. Gav det væk til en veninde på hendes bryllupsdag - på en pludselig indskydelse, bare fordi det skulle være sådan. Det er SÅ fedt at få de der indskydelser!

7 kommentarer:

kludemutter sagde ...

Det skal nok vække glæde.

En rynketråd er en tråd du kan trække i så stoffet rynker sammen.

Du stiller din symaskine på en lang søm, normal syer du nok på ca.3,5. Stil den så høj den kan i stinglængden. Lav nogle lange ender når du starter og slutter, bind dem evt.sammen i den ene ende og nu kan du trække i den ene tråd og stoffet rynker sammen. MEN du skal sørge for det er den samme tråd du trækker i, ellers "låser" du tråden og du kan ikke trække i nogen af dem.
Du kan også sy nogle lange sting i hånde, hvis det er et lille stykke stof du skal rynke.
Håber det var til at forstå, underligt damen i en stof forretning ikke kunne vise dig det.

Anonym sagde ...

nå der kom Yt mig i forkøbet :-)
god fornøjelse med rynketråden...men kan du så sige mig om du syr lukkeanordningen fast i stoffet, eller limer du det på?
Jeg har flere klemme-lukninger liggende, men ved da ikke lige, hvordan jeg hæfter dem fast på pungen/tasken :-)

Julia Zahle sagde ...

Tak Yt! Ærgeligt jeg ikke liiige var nede hos Käthe, da du var der - var dernede dagen efter, ville gerne have sagt hej.

Anne - Jeg har syet den her fast - det samme med den hæklede taske - så jeg kan tage stoffet/det hæklede af hvis der kommer hul eller bare hvis jeg får lyst til at skifte udseendet. Der findes klemmer, der SKAL limes på, dem er der ikke nogen huller i, så man kan sy.

Ulla sagde ...

Som Yt ellers køb en rynkefod til symaskinen, hvis du mangler dimser

Tora sagde ...

Lekker pung! Jeg har alltid lurt på hvordan man fester en slik en. Var det vanskelig?

Se forresten her!

Linda sagde ...

Jeg vil så lige tilføje, at vi på marthakurset lærte at man skal sy to rækker af rynketråde, hvor man syer den endelig søm imellem de to tråde. Det giver et bedre hold i stoffet, især hvis det er en nederdel der skal fittes i en linning.....Og man undgår også nemmere at stoffet lægger sig i læg istedet for at rynke. Men til en lille pung ville jeg nok også kun lave en enkelt....
fin pung, iøvrigt.

Julia Zahle sagde ...

Super fede tips, jeg har fået! Takker!!!

Ulla - kan man få nok af dimser???