Mine falske sokker...


Kan man have falske sokker? Mit svar må være: ja. Jeg ejer et par dejlige Andefødder, som er så varme, at det ikke er nødvendigt med tykke sokker i. Til gengæld kan jeg godt blive en lille smule kold om benet, når et rigtig blæser - Overvejede at strikke mig et par benvarmere, men nogen meget små og ikke posede nogen.
Det gjorde jeg så. Men synes ikke rigtig det ligner benavarmere - mere et par falske tykke sokker... Så - dét kalder jeg dem.
Konstruktionen er ultra-simpel: Først en bort - her strikket med snoninger på, og så har jeg samlet masker op til ribben - her 2 x 2 rib. Jeg har hæklet knaphuller i og smidt nogen knapper på. Dette kan snildt udelades, så skal man bare sørge for en pæn sammensyning eller "crafting". Jeg har planer om flere par - de er så smarte, hvis man har mønstre, man gerne vil have afprøvet eller hvis man lige vil have et lille hurtigt fix. De tager jo kun en eftermiddag at strikke!
Der kan strikkes hulmønstre, snoninger eller fler-farvestrik. De kan hækles og mank an brodere på dem. Altså - jeg fascineres af alle de muligheder, der er med håndarbejde - kun fantasien sætter grænsen - og ifølge Den Uendelige Historie, så har Fantastia ingen grænser!

19 kommentarer:

Birgitte sagde ...

Super go' idé! :)

HANNE sagde ...

Det er vildt søde og ideen er fin :O)

Sifka sagde ...

To sjæle én tanke, jeg har flere par liggende i vinterskuffen næsten magen til.

Men, det gør jo ikke dine mindre lækre.

hjemmemortil9 sagde ...

Det er da en helt vild go' ide, Julia - jeg iler med strikkepinde og vil tilbyde at lave lignende til min ældste datter...

Pernille sagde ...

De er superlækre :)

Nette sagde ...

he, sådan nogle har jeg også lavet igennem nogle år. Jeg syntes, det så så dumt ud, når benet med gamacher bare gik ned i støvlerne, så jeg masseproducerede dem i et hav af farver og mønstre. De luner og så ser de rigtig pæne ud, når man har nederdel på. :-)

Anonym sagde ...

Må vi se dem på??

Anonym sagde ...

Genialt, simpelthen

Karin MALLE Jegsen Petersen sagde ...

bare for sejt.....godt tænkt Julia

Kludemutter sagde ...

Seje, sådan nogle vil jeg også være med på.

Noget helt andet, Julie.
Må jeg spørge hvor du har købt dine andefødder henne, er der en forretning med dem i Odense ??

Hilsen Yt.

Unknown sagde ...

Rigtig god ide og de er død smarte dine falske sokker.

Anonym sagde ...

Det var da en smart idé!!

Julia Zahle sagde ...

Tak alle sammen!

Og Yt - mener sko-forretningen hedder Salto Sko - og den ligger her i Odense. Mellen Hr. Isaksen (herretøj) og en eller anden tøjforretning (meget piget tøj) er der en baggård, hvor der bl.a også sælges baby/børnetøj - inde i den gård, kan du købe Andefødder.

/Julia

Anonym sagde ...

De er rigtigt sjove! God ide!
:-) Britt

Mette sagde ...

Jamen, du er jo GENIAL, Julia (men det vidste jeg jo godt i forvejen) :-)

Karen S, Lykkefanten sagde ...

Det er altså utroligt, hvad du finder på af fantastiske ideer!!! De ben-muffedisser er geniale!

strikke_jane sagde ...

Super sej idé, som jeg straks vil efterabe! :-))

Lisbeth Bula sagde ...

Veldig flotte!!

Anonym sagde ...

NEIIII, hvor er de fine! Hvem der bare kunne - kan kun sådan noget mærkeligt knudret noget, der aldrig rigtigt arter sig. Er så imponeret! KH Julia