Så fik jeg dén!

Var til fødselsdags-brunch i lørdags sammen med Ivalo. Fødselarens mor, som iøvrigt meget snart bliver mormor, var til stede for at hjælpe med madlavningen.

Jeg kom derned sammen med Ivalo, som var dejlig at have med, selvom hun med egne ord beskrev hele oplevelsen som "Jeg var meget genert og jeg blev ked af det på den". Ellen var parkeret hos Mormor og jeg nød at have alenetid sammen med Ivalo en hel dag.

Der var to andre deltagere med bitte små babyer, der stadigvæk var så små at de kunne have passet ned i en lomme, hvis man ellers kunne nænne at putte dem derned. Øj, de var skønne!

Før jeg blev gravid med Ellen, blev jeg ultra skruk, når en lille baby var i en 10 meters radius af mig. Sådan helt af sig selv, blev min krop helt kuller og meget ofte fik jeg en lille tåre i øjenkrogen af bare glæde over at der fandtes så små nuttede babyer, og fordi jeg så gerne ville have en baby mere.

Det kom bag på mig at der ikke var den mindste fiber i min krop, der skreg på en baby mere.

Ålen fik lavet en vasektomi kort efter Ellens fødsel, og jeg havde lidt svært ved at hans beslutning blev udført så... definitivt. Jeg er jo kun 27 år og har stadig krop til flere babyer. I og med Ålen ikke ønskede flere børn, var beslutningen så at sige også taget for mig. Men nu kan jeg mærke at det ikke kun er Ålen, der ikke ønsker flere børn - jeg ønsker det heller ikke.

Det var et sidespring...

Nåmen - der blev snakket og sludret, sådan som det nu gøres når 20 kvinder er samlet på eet sted og snakken faldt på barsel og de to andre nybagte mødre fortalte hvor længe de havde planlagt at være på barsel. Den førnævnte kvinde, der snart skal være mormor, spurgte så mig hvor meget længere jeg skulle være på barsel.

Fortalte jeg ikke havde været på barsel og at min mor havde passet Ellen mens jeg var til forelæsning. Så kom den: min dårlige samvittighed blev blæst ud i rummet: "Nå, så du har ikke taget dig tid til din baby?"

Jeg blev paf. Mundlam. Over at en kvinde, som jeg havde kendt i 30 minutter, sagde dette til mig og fordi hun ramte mig på et ømt punkt. Av.

22 kommentarer:

frksnupp sagde ...

Det var noen lekre falske strømper du hadde strikket! Absolutt inspirerende. Og så var det da en veldig unødvendig kommentar fra en sur dame.....

Pernille sagde ...

Jeg startede i sin tid uddannelse, samtidig med at jeg blev gravid.
Vi fandt vores måde at få tingene til at fungere, og jeg følte det var det rigtige for mig... men hvor har jeg også mange gange måtte lægge øre til andres opfattelse af hvad der er rigtigt og forkert.

Jeg er sikker på I har taget nogle beslutninger, der har været rigtige for jer, og hvis andre synes de dispositioner er forkerte, så må det være deres problem.

Også selvom de rammer et ømt punkt :)

Sifka sagde ...

Ligenu er jeg også mundlam. Det sagde hun da vel ikke!

Anonym sagde ...

Der er så mange holdninger til den slags - det vigtigste er vel at man gør det man selv mener er rigtigt, alle hensyn taget i betragtning. Så kan alle andre mene hvad de vil.
Det er i hvertfald min mening ;-)

Anonym sagde ...

Ved du hvad Julia, lige meget hvad man gør for sine børn, så er der altid noget at få dårlig samvittighed over, og folk der rammer de ømme punkter med ubetænksomme bemærkninger. Jeg synes bestemt det lyder som om dine børn har det rigtig godt, og når man er studerende har man en fleksibilitet i sit liv, der er helt anderledes end når man har job. Op med hovedet, jeg er sikker på dine piger stortrives!

Eve sagde ...

Tror du ikke hun sagde det fordi hun var misundelig over at din mor ville passe baby regelmæssigt? Det er der vist ikke mange bedstemødre der vil, de har for det meste alt for travlt med deres eget. Og tænk vilken øget oplevelse/opvoksning du/i har givet Ellen. Jeg ville ønske mine drenge havde haft muligheden for regelmæssigt samvr med deres bedsteforældre.

Fra første gang jeg læste dig blog, har jeg syntes i har fundet et rigtig godt system for at få alt til at passe, så jeg syntes ikke du skal lægge alt for megen vægt på hvad der blev sagt!

Julia Zahle sagde ...

Jeg er nok mest paf over hun tilsyneladende var så hurtig til at dømme mig.

Jeg elsker mine unger og de er blevet passet med kærlighed, af mig, Ålen og min Mor. Ellen har ikke manglet noget og stortrives. Selvfølgelig har vi alle haft et hårdt semester, der er ting, der ikke har været optimale, men vi har alle gjort vores bedste.

Som Fru Kvist skrev, så tror jeg aldrig den der dårlige samvittighed går helt væk - selv de allermindste ting kan give dårlig samvittighed.

Jeg blev bare ramt. Sådan helt offentligt blandt 20 kvinder, jeg ikke kender - på et meget personligt og ømt punkt.

Fríða sagde ...

OMG! utroligt som folk synes de har ret til at udtale sig om andres liv. ligesom da jeg en del år var hjemmegående med mine 5 börn. da var der mange kvinder, ingen mænd, der syntes de lige måtte påpege at jeg sandsynligvis ödelagde min karriere, og hvad kunne jeg dog finde på at lave hele dagen derhjemme?, og havde jeg måske en mand der kuede mig så jeg ikke "fik lov" til at gå ud og arbejde! hvor blev jeg dog vred og forarget mange gange. det vigtige er at du og din Åle finder hvad der passer bedst til jer selv og jeres börn så at alle kan have det godt.
kh.fra Island
Frida

Sascha sagde ...

Jesus en kælling! Hader sådan nogle forsmået kvinder, os selvom jeg ikke har børn.

Lena sagde ...

Ud af hovedet med hende - børn har det bedst når de kan mærke at mor og far har det godt - også selvom det betyder at de skal passes ude og ikke bliver hentet i institution kl. 15 hver dag. Jeg mangler endnu at se den undersøgelse der dokumenterer at børn tager skade af god pasning. Jo flere mennesker børn har tæt på sig jo rigere er deres liv i vikeligheden. Op med humøret og ud med samvittigheden.

Kristine sagde ...

Sikke en bemærkning! Desvære er der altid nogen, som kommenterer de "ømme" punkter og vi har altid nogen eller dvs vi foretager nogle valg for at få livet til at fungerer, og det indebærer at man ikke altid følger normen! Hvem har patent på "det rigtige"? Det vigtigste er at man selv i familien finder en balance og får tingene til at fungere på familiens betingelser og sammenhænge.
Mit råd til dig er at finde roen i dig selv og hold fast i at Ellen trives og der ikke er nogen grund til at beklage valget - det fungerer jo for jer. Husk den ro og vend tilbage til den næste gang (desvære) du får en lignende kommentar. Bemærkningerne kommer helt af sig selv uden man opsøger em eller forventer at de kommer. Desvære.

Tina sagde ...

Hun skulle have en verbal opsang skulle hun. Selvom hendes mening er sådan, behøver hun ikke smide den i hovedet på folk hun end ikke kender rigtigt!!
Du behøver på ingen måde have dårlig samvittighed :) Hvis man kender dig, ved man at du elsker dine poder over alt på jorden.... og de mangler sørmer ingen opmærksomhed fra dig!!! SÅ glem hvad hun sagde og stol på din egen intuition ;) Knus!

Anonym sagde ...

Verden er fuld af den slags ubetænksomme mennesker, der mener at vide hvad der er det rigtige. Det gør de ikke - for kun du og Ålen ved hvad der er det rigtige for jeres familie. Og det virker som om I har en god fornemmelse for det. De er bare skidemisundelige over at du også har et liv (altså udover at være mor). Op med hovedet og fej den der dårlige samvittighed væk!

Godt at læse i øvrigt at din krop sender dig klare signaler. Jeg har det på samme måde: ikke det mindste skruk i nærheden af babyer! Og det er tegn på at de vidundere man har er nok.

Knus,
Britt

hjemmemortil9 sagde ...

Ingen tvivl om at vi alle kan rammes ét eller andet sted - men som andre her også skriver så er det jo DIG og kun DIG/Jer der ved hvad der skal til for at I trives i jeres familie.... så når du kan mærke at du er på rete kurs, så er dte med at slå bak, glide af eller "bide igen" så snart nogen forsøger sig med at give dig ubehagelig mindreværdsfølelse ud fra DERES egne værdier....!
Vi bliver nødt til at udvise respekt for hinanden - alle sammen og uanset hvad vi så hver især finder ud af er godt for os!Uvis du bare stor forståelse og tydelig accept af det andre gør og bryst dig så af dine egne valg og den måde I har fået livet til at hænge sammen på! Den bedste måde når andre r dumme er ikke også selv at være lige så dum, men derimod at udvise rummmelighed, lydhørhed og en god portion klogskab, som jo ofte ligger i accepten af andre.
Hovedet op, Julia - du har næppe grund til andet ;0)
STORT mor-kram fra mig til dig - trods vores forskellige valg!

Unknown sagde ...

Ja guderne da forbyde at vi mødre tager tid til os selv en gang i mellem!!

Nu er det jo ikke fordi du har været væk fra Ellen 10 timer hver dag. Og som du siger så har det ikke været et let semester, men I har klaret det og Ellen har ikke manglet nærvær, tryghed og kærlighed.

Så drop den dårlige samvittighed - den kan du jo alligevel ikke bruge til noget.

Nette sagde ...

Aj, ved du hvad? Gem den der laterlige idé væk!
Der vil ALTID være nogen, der vil dømme én for politisk ukorrekthed, specielt i et kvindeforum, hvor man måske er den eneste, der har valgt anderledes.
Hvordan DU vælger, at være mor, er DIN sag.
Den dårlige samvittighed får alle ind imellem,- den kommer helt af sig selv, og behøver ikke blive serveret af en tyndhåret, træt og afkræftet nybagt mor med tankerne fokuserende udelukkende omkring sin egen navle og Nettos bletilbud.

Desuden er du ikke den eneste "kolde, hårde og politiske ukorrekte" mor i dette forum! Men det kan vi tage en anden dag, hvis det er. :-)

HANNE sagde ...

Sådan en kender jeg også og de skal bare ikke have lov at tromle folk på den måde. Når du snakker og skriver om dine piger, kan man da ikke være i tvivl :O)

Kludemutter sagde ...

Misundelse er en grim ting ;)
Den får en til at sige nogle dumme ting.

Yt.

Tak for dit svar.Skal vist snart en tur til odense.

Jane Birke Nielsen sagde ...

Julia, op med hovedet. Du er helt sikkert den bedste mor for lige præcis dine børn. Der lå sikkert misundelse bag hendes udbrud, men hun må acceptere at vi lever i et samfund, hvor vi selv kan vælge.
Personligt synes jeg det er et flot valg du har taget.

strikkeforsker sagde ...

Ej en mokke. Var jeg ikke blevet mundlam havde jeg nok tændt af...
Der er gået isabellaromantik i barselsorloven, dikke-dikke, hjemmebagte boller og så det perfekte hjem... stik mig en gulvspand.

Anonym sagde ...

Det synes jeg ikke du skal have dårlig samvittighed over. Jeg blev også gravid under uddannelse, og valgte at færdiggøre mit studie til tiden (med et kolikbarn). Det var en sej omgang men det lykkes. Jeg præsterede da også at blive gravid igen, inden jeg blev færdig, og efterfølgende kun holde 4 måneders barsel, fordi jeg skulle starte job. Jeg synes ikke der er noget forkert i at man vælger at gøre det på den måde. Ærlig talt efter 4 måneder trængte jeg til nye udfordringer og voksenkontakt.

Anonym sagde ...

Dét var dog den dummeste bemærkning jeg har hørt om i meget meget lang tid! Når man vælger at få børn mens man er studerende, så er det netop fordi man giver sig tid til sin baby... og også i længere tid en det første halve/hele år. Personligt ville jeg ønske, at jeg havde fået børn noget tidligere, så jeg kunne have fået nogle flere børn, mens jeg læste....
Så ud i skraldespanden med dén bemærkning og nyd dine unger og dit studie.
Hav en god dag