Lilla lækkeri

Så er det allersidste lilla merino spundet op. Jeg har spundet på det af to omgange - med mange måneders pause i mellem. Gårsdagens lille strømsvigt fik mig tændt igen. Jeg spandt og spandt - og gik så igang med at tvinde det øjeblik, jeg var færdig.

Da jeg startede, var det med henblik på at spinde tyndt - lige så tyndt som jeg nu kunne. Det skulle være 2-trådet. Delte fibrene op i to lige store bundter og spandt. Og spandt. Og spandt. Det føles som jeg har spundet i evigheder og da jeg endelig gik igang med at tvinde, føltes det som om det tog dobbelt så lang tid som at spinde - jeg var faktisk træt af det til sidst.

Men alt i alt må jeg sande at det er tyndt. Det tyndeste, jeg til dato har spundet og jeg er ret så selvfed over det. Farverne er stadig smukke - minder mig om Lornas Laces Black Purl-farve. Måske dette var meningen, da de farvede det.

Jeg har spundet det lilla merino-uld af to omgange (første gang her) - med en gang prøvespind imellem. Jeg kan tydeligt mærke forskellen. Desuden står jeg ved at arbejdsgangen med disse fibre har haft godt af "pre-drafting". Jeg er ikke helt klar over om det er min uerfarenhed, der gør det - men jeg har haft en fornemmelse af det var en anelse filtet. Det har i hvert fald ikke været den samme nemme fornemmelse som da jeg arbejdede med Birthe P´s uld-hjul.

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det er vel nok blevet smukt. Hvad skal du så strikke af det?
Jeg lånte en rok for 5 år siden og havde den et halvt års tid. Der kom nu aldrig så smukke ting af den som det du laver. Men det var spændende at prøve.

Liselotte sagde ...

Meget, meget smukt, Julia - jeg er imponeret og en lille smule misundelig ;-)

Anonym sagde ...

Jeg elsker farven, jeg har ikke spundet siden nogle forsøg i folkeskolen, men det får man jo helt lyst til, når man ser det flotte resultat.

Line sagde ...

Smuuukt!! Og farven er fantastisk!

Tina sagde ...

KÆFT det er flot Julia!!! du er altså hamrende god til det der! :) Jeg få måske snart en rokke af een. Men jeg har INGEN som helst viden om at spinde. Og derfor ved jeg heller ikke om der mangler noget til den. :)

Nette sagde ...

Hvor er det smukt, Julia! Gid jeg kunne, havde plads og overskud til den slags.

Strikkeheksen sagde ...

Ja, det hele er jo sagt, men det ser virkelig lækkert ud - fantastisk farve - jeg er imponeret over, hvad du når med studier og to småpiger i huset :-)

Julia Zahle sagde ...

Tak alle sammen!

Jeg ved stadig ikke hvad jeg skal lave af det. Ind til videre er jeg ganske tilfreds med bare at se på det... *GG*

Liselotte - du går da bare igang. Er sikker på du vil mestre det lige så godt som alt det andet, du kaster dig ud i. Det samme gælder dig, Fie - gå bare i gang - det er sjovt!

Tina - spændende med rokken! Ved du hvad det er for een?

Nette - det er vel som man gør det til - jeg strikker jo så bare det mindre, når jeg spinder, men føler bestemt ikke jeg går glip af noget. Desuden kan man få sådan nogen små rokke, der ikke fylder alverden.

Strikkeheks - så meget når jeg altså heller ikke... *GG* Og ja - farverne er SÅ lækre!

Tina sagde ...

Julia... Nej jeg har ikke fået chancen til at kigge nærmere på den. Måske den bare er en der slet ikke kan bruges? ;) Jeg ved intet endnu men er SÅ spændt. Den er ikke ret stor synes jeg....