Strikkefremgang?

Snart pakkes de her sko op på loftet. De er godt slidte, men ikke i nærheden af at være for slidte. Det er en god bedrift, eftersom jeg er god til at gå mine sko i stykker ret hurtigt. De her sko har holdt 3½ somre - og endda købt latterligt billigt på udslag.

Men om lidt ryger de op på loftet og Andefødderne overtager rollen som dem, der holder mine fødder varme i den danske vinter. Ungerne har fået de årlige flyverdragter - Ivalo har fået en arvet - og Ellen har fået en ny. Begge har fået nye vinterstøvler og som de rigtige sko-fetichister de er, elsker de deres nye støvler.

Støvle-udvalget i år var enten nogen lyserøde-glimmer-hjerte-nogen eller sorte støvler. Der var også nogen fesne lilla-agtige nogen, der slet, slet ikke ville passe til noget af det tøj de har i forvejen. Støvlerne skal være med ritsj-ratstj (velcro) så Ivalo selv kan tage dem på og Ellen kan øve sig i selv at tage dem på. Har prøvet med snøre-sko til begge; det går bare ikke med deres vil-selv-temperementer...!

Det endte med sorte støvler til begge - med hhv. grønt og blåt foer og ritsj-ratsj.


Jeg faldt to helt og aldeles for et nøgle Casbah Sock, da jeg var på Fanø. Der er endnu ikke helt besluttet hvad der skal strikkes, men jeg er ved at nærme mig. Måske bliver det sådan een her. Jeg bliver måske nødt til at erhverve mig et ekstra nøgle... Der er meget stor forskel fra 3,5 mm til 4 mm - jeg er endda forfalden til at tro hele projektet endda kan strikkes på pind 4,5 uden at tage skade - men det kommer an på en prøve... Mere om det en anden dag.


På Fanø fandt jeg noget billigt uld. Det ser ud som om det kradser lidt; men det gør mig ikke noget. Jeg har planer om sådan een her i dette garn. Der er 700 gram - mon ikke der er nok...? Farven er helt fantastisk. Grå - en meget levende grå farve, der er meget tweedet. En god hidsig gul eller orange bomuldsbluse på inden under Yvonnen og jeg er flyvende!

Og så et billede af den army-grønne tynde uld fra Geilsk. Det er reserveret til en Hvirvelstrøm. Her skulle der også have været et billede af en Pebbles-in-progress, men billedet blev så ringe at det røg ud i første sortering. I må tro mig, når jeg skriver jeg er igang med bærestykket. Når jeg nu alligevel er igang med at fortælle om projekter uden billeder, kan det nævnes at jeg har test-strikket en hue, jeg glæder mig meget til at vise frem. Allerførst skal jeg lige finde en passende modella at vise den frem på, eftersom jeg ser meget lidt smart ud med sådanne huer på og designeren skal lige udgive den, selvfølgelig...


Når jeg skal ud af døren og ikke har et velegnet tag-med-projekt på pindende, smider jeg altid garn og pinde til lidt prøve-strikning. 7

Jeg fandt lidt alpaca og hør nede hos Käthe, som lige skal transmogriffes om til nogen strikkeprøver - og jeg er næsten færdig med alpaca´en. Mangler lige et billede af hvordan garnet til opføre sig i lidt hulstrik og så tager jeg fat i noget hør fra Marks & Kattens.

Det er prøver til samme model - muligvis ender det med jeg bliver grebet af modellen og strikker den to gange, men skulle jeg ende med at gå kold i mønstret, er det vigtigt for mig at vide hvilken version, jeg tror jeg vil blive mest vild med. Og det er nærmest en umulig opgave, siden det vil ende med en vinter- eller sommermodel.

Begge muligheder er gode - begge lækre garner. Men der er selvfølgelig een faktor mere at tage hensyn til: strikkekomfort. Hør er ueleastisk. Alapca er som heroin for mine fingre. Og strikkekomforten er en uhyre vigtig faktor! Ender det med ømme håndled og fingre er det næsten sikkert det ender som en UFO.

På den anden side, så er jeg en meget varm person. Jeg kan gå med sandaler hen i Oktober og kun nøjes med vanter og en hættetrøje, skulle der komme lidt sne. Det drejer sig om meget få måneder i løbet af året, jeg kan bære en varm alpaca-trøje.

Dér kan I se; en næsten umulig opgave! Det gør det svært at vise rigtig strikkefremgang...

4 kommentarer:

Lykke sagde ...

Hej Julia
Jeg er lige med på en lurer :-) Yvonne modellen er godt nok flot, den glæder jeg mig til at se strikket op ;-)

Ulla sagde ...

Støvleudvalget i år var rædselsfuldt. Heldigvis havde butikken sidste års model i brun og rød nedsat, så dem endte DM med.

Spændende projekter du har gjort klar til.

Britta sagde ...

Den Yvonne er rigtig flot. Jeg glæder mig til at se den i dit grå garn.

Jeg har den på min to do liste - kan godt lide ryggen. Tror den er perfekt til os varme mennesker :-)

Puttenings sagde ...

Uh Yvonne er en flot sag! Den må jeg også prøve kræfter med. Ha' en dejlig dag.