Strikkede WIP´er:


Ok, ok; jeg har ca. tusind WIP´er*. Men lige for tiden er det disse to projekter, der får mest tid i mine hænder: Øverste billede er en noget uvant farvekombination for mig, eftersom det er efterårsfarvet garn. Måske er det også derfor, garnet har været så længe på lageret (vel nogle år efterhånden... ) uden at jeg har fundet det helt rigtige projekt...?


En tur til Fiberfest i Ry gjorde udslaget, hvor jeg lærte en ny teknik: Møbius-opslagning. Efter et par mislykkede forsøg i nogle luksusgarner (moskus og malabrigo), besluttede jeg at der skulle et øveprojekt til. Jeg har selvfølgelig valgt en strikket aflukning (det rillestrikkede stykke), som efter den første omgang keder mig bravt. 5r, 2rsm, vend, 6r, vend, 5r, 2rsm, vend, 6r osv. Jeg mangler nu kun ca. 170 masker at lukke af, hvilket vil sige 340 rækker endnu. -Gaaab-

Opslagsteknikken er finurlig. Og genial. Og lige så nem at bruge (hvis ikke lettere) som en helt almindelig opslagning. Mere om dette, når den (engang) er færdig.

Her under er en Fiona i størrelse 6 år. Ivalo spurgte om jeg ville strikke noget til hende og jeg havde 3 nanosekunder efter 2 idéer til hvad hun skulle have: Fiona og Den Magiske Vest. Jeg har strikket 2 rækker på den magiske vest i noget glimmer-bomuld, men efter et besøg ved stand Rasmilla (som sammen med Tante Grøn havde messens flotteste og mest indbydende stand på messen i Middelfart) måtte jeg spontan-opslå til en Fiona i de lækreste klare bolsjefarver i luksusgarnet.

Jeg er allerede nu forelsket i Fiona (igen) og fryder mig over letheden og det ultra-pigede i modellen. Jeg kan bedst lide at den er ultra-piget uden at være for tuttenuttet. Endnu en gang er jeg ramt af opskriftens genialitet. Der er tænkt over alle detaljer og det hele lykkedes, når blot man følger opskriften.

Jeg har i midlertid været ramt af min egen distræthed allerede 3 gange: Strikkede rygstykkerne sammen de forkerte steder. *Pille, pille op*. Kom til at sno halskanten efter at have fået rygstykkerne strikket sammen de rigtige steder *suk, pille, pille op* (og jeg begriber ikke hvordan jeg først opdagede min fejl 3 hulmønster-rapporter nede) og strikke forfra for kun at opdage en fejl i hulmønstret, som jeg ikke kunne fikse uden at pille op igen, på trods af flere forsøg ved kun at droppe 1 maske og lade den løbe og strikke den op igen *suk, suk, pille, pille op*.

Alt dette er OK nu - Fiona kører på skinner og selvfølgelig besluttede jeg at ændre på opskriften, så jeg kunne strikke rundt i stedet for at strikke frem og tilbage. Dette affødte 3 pinlige sms´er til Sanne inden jeg tænkte mig om og læste opskiften grundigt igennem, for kun at opdage at svaret på mit sprøgsmål stod både på side 5 og 7. Sendte en 4. sms med en undskyldning for mine tåbelige spørgsmål...

* Strikkelingo: WIP: Work In Progress: Igangværende arbejde. Jeg er så plat, at jeg elsker at bruge engelske udtryk på en kikset dansk måde. Det er min humor og jeg har besluttet at jeg er sjov.

3 kommentarer:

Unknown sagde ...

Møbius opslagning! Skønt ord og det lyder som noget, jeg bør kigge på. Tak for, at du gjorde opmærksom på den magiske vest. Den er pragtfuld og skal bestemt præsenteres for min kræsne datter. Krydser fingre for, at hun også forelsker sig i den.

Sanne B. sagde ...

Kære Julia,
Det var så dejligt at se dig igen :-)
Tak for dine søde ord om min stand, de varmer når nu jeg ikke selv var helt tilfreds. Uha, sms'er...., jeg må bryde sammen og tilstå..., jeg kan ikke finde telefonen (!!) Og den er gået ud så jeg kan ikke ringe til den. Jeg er bare bedre til fastnet tlf, den sidder fast i væggen.
Send mig en mail fremover - min pc er ikke blevet væk endnu.
knus
SanneB

Julia Zahle sagde ...

Pia - jeg kan ikke forestille mig at hun ikke ville blive vild med den!

Sanne - det pinlige ligger i at jeg sendte de 4 sms´er inden for ½-1 time... *GG*