Hæklede halskæder

Hvis du ikke allerede har fundet Sidsel Sangilds lille bog med Hæklede Gaver, så se at komme afsted! Jeg har helt og aldeles forelsket mig i de simple, men yderst effektive mønstre.

Jeg har været lidt nede. Med humøret, forstås. Der har ikke været meget håndarbejde inde over - men det vigtigste er nu at jeg er på vej op igen!

Da jeg skulle finde vejen ud af mørket, tog jeg nogen rigtig gode valg, synes jeg. Jeg skulle finde ud af at være social igen og håndarbejde var vejen.

Det gode ved at mødes over et strikketøj, en symaskine eller stentøjsler - er at man har det her at snakke om. Man har noget til fælles, som er ufarligt at snakke om og en fælles fornemmelse af at skabe, man kan samles om. Et fællesskab, som er baseret på noget helt andet end det, ude på Uni eller her på vejen. Ikke at de andre fællesskaber er skidt, men her er lige, hvad jeg trænger til. Et fællesskab om noget så positivt og bekræftende at det ikke kan andet end at hjælpe med at hele et slukøret sind. At bygge, at skabe og fremelske noget helt konkret. Sammen med andre.

Jeg fandt Kulturmaskinen. Kulturmaskinen med alle dets muligheder og værksteder. Og nok Odenses mest oversete skat. Jeg fandt Tekstil-værkstedet med mandags-strik og derefter har jeg bredt mig til Keramik-værkstedet også. Ren fryd.

Kig forbi - vi har det godt og griner meget sammen - og der er plads til alle.

Og hov - jeg er da slet ikke færdig med dette indlæg! Halskæderne!

De er hæklede på hhv. pind 2 og 4. Selvfølgelig skulle jeg gå lidt længere end opskriften sagde - jeg lavede kæderne længere til at begynde med og fortsatte ellers til jeg ikke gad mere - hvilket vil sige 30 kæder på den lilla og 16 kæder på den hvide.

Jeg har set mange strikkede og hæklede halskæder efterhånden - men aldrig nogen, der var så enkle og lækre som denne. Nem at personliggøre og et godt begynder-projekt.

Knapperne på den lilla tror jeg nok er fra Tante Grøn - ellers så har de i alle tilfælde knapper, der minder om dem. De forhandler desuden også Hæklede Gaver.

Se projekterne på Ravelry lige her og her.

5 kommentarer:

Sidsel sagde ...

Wow, de er flotte! Er især helt vild med den lilla, jeg må straks igen med en til mig selv! Og tak for de smukke ord :-)

Sanni sagde ...

TAK! Nu ved jeg, hvad jeg vil igang med =)

Essie B. sagde ...

ÜBER fede, fede, fede (sagde jeg fede?) hæklede kæder. Den lilla har en gråtone, som jeg ææælsker!

Julia Zahle sagde ...

Sidsel - det er en så genial opskrift, at jeg ikke fatter jeg selv er kommet på den før! Så enkel og smukt! Tak for det!

Sanni - jeg glæder mig til at se din!

Essie - det er en silke fra BC-Garn, tror jeg.

Unknown sagde ...

Hvor er det nogle smukke halskæder!! :) Jeg har faktisk netop hæklet en halskæde lignende.. Men de her er jo også vildt fine!! Tror da nok lige, at jeg skal igang med hæklenålen igen.. ;)