Mellemprojekt


Jeg er færdig med et lille mellemprojekt. Et automat-hækleprojekt. Jeg synes selv jeg skal bruge en masse tankevirksomhed på mine veste-projekter, så det er rart med et projekt, der ikke kræver andet end at jeg blot skal gribe garn og hæklenål og ellers bare gå i gang.

Mønsteret er: lav så mange luftmasker, som du har lyst til at dit halsrør skal være rundt. Husk at maskerne skal være ret løse. Saml til en ring med en kædemaske og hækl puff-masker rundt og rundt, til du er helt rundtosset. Jeg laver puff-masker således: *slå om nålen, hækl ned i mellemrum mellem to puff-masker (eller luftmasken, hvis det er første omgang), og træk masken lang* i alt 3 gange. Slut puff-masken med at slå om nålen og trække igennem alle maskerne. Gentag til du ikke gider mere. Jeg har forsøgt at trække mine masker ca. lige så lange som stangmasker.

Jeg har brugt 74 gram Knit.Me.Wool og hæklenål 3,5. Halsrøret måler 108 cm i omkreds og er 17 cm bredt. Den kan hænge løst om halsen eller vikles en enkelt gang om halsen for ekstra varme.

Da selve stoffet bliver ret tykt, giver det mening at det her mønster sluger en masse garn. Men da garnet er tyndt og luftigt, føles det ikke tungt. Farverne kommer til sin ret - det kan godt være en udfordring at finde mønstre velegnet til spraglede indfarvninger - jeg går som regel efter enkle mønstre, der giver forholdsvis ensartede flader.

Jeg har startet et nyt halsrør op - denne gang som en Möbius - også i Knit.Me.Wool, puff-masker og hæklenål 3,5.


1 kommentar:

Camilla sagde ...

Sikke flot det er blevet.. Er ret vild med farverne i garnet..
Spændt på at se det næste..
Kh Camilla
http://celinas-verden.blogspot.com