Nyhed på Aalerusen!


For noget tid siden kom jeg på en idé. Jeg har efterhånden haft en del garner gennem hænderne og selvom jeg skriver ned hvad synes om garnet, kunne jeg godt tænke mig at få det organiseret lidt.
Selvom Blogger har en søgefunktion (øverst i venstre hjørne af siden), tænkte jeg det kunne være rart med et Garnleksikon. Derfor har jeg lavet endnu en fane, hvor jeg samler mine garnanmeldelser. Hver anmeldelse får også sit eget indlæg med etiketter, så det bliver lettere at bruge søgefunktionen.
Hver anmeldelse består af garnfakta, min oplevelse af garnet, strikkeprøve (med billede) og et gratis strikkeprøvemønster. Desuden vil jeg lave en håndfuld links til opskrifter, hvor jeg mener garnet vil være egnet til.
Her er den allerførste anmeldelse:
Spirende Blomsterfrø

  • Blomsterfrø fra Tante Grøn. Findes også i en økologisk udgave i lidt blødere farver.
  • Løbelængde: 50 gram/ca. 178 meter.
  • Anbefalet pindestørrelse: 2½-3 mm.
  • Strikkefasthed: 28 m x 33 p = 10 x 10 cm.
  • Fiberindhold: 100 % bomuld.
Skal du strikke baby- og børnetøj, karklude og viskestykker, sommerbluser og sommertilbehør, er det Blomsterfrø, du skal have fat i. Fordi garnet findes i mange farver - henholdsvis 21 og 14 farver - er der rig mulighed for eksperimenter og sjove sammensætninger. (Jeg ved tilfældigvis at der kommer nye farver til marts også).

Garnet består af 14 tråde, der først er spundet sammen til 7 tråde og igen til 1 forholdsvis løst spundet tråd. Dette gør Blomsterfrø både blødt og holdbart og især velegnet til beklædning. Maskerne er klart definerede i glatstrik og min strikkeprøve er fin og jævn.

Jeg har strikket Pippi til Ivalo i Blomsterfrø. Ivalo elsker at have den på og ud over jeg bliver stolt, når hun praler med at jeg har strikket den, så betyder det, at den bliver vasket ofte - flere gange om ugen. Den er stadig blød, har ikke vredet sig skævt og farverne holder. Jeg vasker mit strik på 30 grader i vaskemaskinen og tørrer det liggende på bordet - det er sket 1/3 af gangene at Ålen har vasket det på 40 grader i alm. vask og tørretumblet den, så garnet kan holde til lidt af hvert.

Ud over du kan strikke garnet op i Tanternes egne mønstre, har jeg fundet en håndfuld opskrifter, jeg synes ville passe perfekt til Blomsterfrø. Alle links fører til Ravelry, der igen henviser til hvor du enten kan købe opskriften eller finde den gratis.
  • Bolero af Lene Holme Samsøe. Er på min to-do-liste.
  • Isabella af Jordana Paige.
  • Zigzag sweater af Erika Knight. (Bogen findes også på dansk).
  • Jane Austen Kjole af Kay Gardiner og Ann Shayne. (Har jeg strikket for hundrede år siden - husk blot at gøre ærmegabet længere, så skal det nok gå).
  • Eva af Milobo. Sommerversion i bomuld - sådan een skal jeg da have lavet, selvom jeg har lavet flere.
  • Babette af Kathy Merrick. De mange farver i Blomsterfrø er oplagte til det her tæppe. Jeg forestiller mig det er perfekt at tage med til Strikkeværkstedet om mandagen - lapper er nemme at have med på farten.
Jeg har lavet en hækleprøve - og en strikkeprøve i glat - hækleprøven får du her noterne til:

Halvstangmasker i V-mønster hæklet i Blomsterfrø:


Hæklenål: 3 mm.

Mønster deleligt med 3 + 2. Tilføj yderligere 3 lf til basis-lf-kæden.
  1. 1hsm i 5. lm fra p, *spring 1lf over, 1hsm i næste m, 2lf, 1hsm i næste m*, gent fra * til *til der er 2 lf tilb, spring 1lf over, 1lf, 1 stm i sidste lf. Vend arb.
  2. 3lf, 1hsm i 1-lf-kæden, *[1hsm, 2lf, 1hsm] i 2-lf-kæden*, gent fra * til * til du når til 3-lf-kæden, [1hsm, llf, 1stm] i 3-lf-kæden. Vend.
  • Gent rk. 2.
  • Dette mønster giver et fast, men luftigt mønster med et blødt fald.
  • Hvis du ønsker et luftigere mønster, kan du i stedet for hsm lave stm og 3lf i stedet for 2lf. Se evt. denne vest, jeg hæklede til Ivalo - A-faconen er lavet med samme teknik.
Diagram:

8 kommentarer:

Lene sagde ...

Hold da lige op et stort arbejde du gør for at hjælpe os andre. Dejligt.
God weekend Lene

Julia Zahle sagde ...

Tak Lene, men vi hjælper nu alle sammen hinanden, ikke sandt? Og så må du ikke glemme, at jeg kan lide det her Aaleruse-noget.

Også god weekend til dig.

Ann sagde ...

Hold da op, en god ide!
Og hvor generøst, at du vil dele det med os andre.
Det glæder jeg mig meget til at følge, for det mangler vi i en dansk udgave.
Jeg har en app i en amerikansk udgave, men at få det til de garner, vi bruger her, er super.

Gitte sagde ...

God idé med et garnleksikon, jeg glæder mig til at følge med i det:)

God weekend,
Gitte

Dorthe sagde ...

Det er da fantastisk. Sikken en hjælp og inspiration. Det skal du godtnok have tusind tak for. Kh Dorthe

dqpage sagde ...

hold da op for en forrygende idé !
men det er da et kæmpe projekt !
- men som vil være rigtig brugbart for rigtig mange strikkeglade mennesker :o)
fantastisk at du gider.
Kunne du være interesseret i at få andre til at komme med ideer og input ?
hilsen Mona

HelleYvonne sagde ...

Tusinde tak for din generøsitet:) Du er virkelig dygtig, nærmest nørdet, og det mener jeg som en STOR kompliment. Glæder mig til at lære af dig. Et stort TRUT for dig og din ide ;)

Irene sagde ...

Hvor er det en fremragende idé at anmelde garn Julia! Og så omhyggelig du er. Vil glæde mig til at følge med:-)